ДУХОВНО ЙОГА ПЪТЕШЕСТВИЕ В ХИМАЛАИТЕ

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 26.09.2024: Полет София – Истанбул 15:25 ч. – 16:50 ч. Полет Истанбул – Делхи 20:15 ч. – 04:40 ч. (+1).

ВТОРИ ДЕН – 27.09.2024 – Пристигане в Делхи. Трансфер до хотела. Време за йога практика. Закуска. Разглеждане на стария Делхи, столица на мюсюлманска Индия от ХII век до XIX век - Джамията Джама Масджид – един от архитектурните подаръци, оставени от Шах Джахан и една от най-големите джамии в Индия; Мемориала Радж Гат – място, където се съхраняват мощите на борците за свобода в Индия; посещение на пазара Чандни Чоук (имате възможност да се повозите на рикша). Панорамна обиколка на новия Делхи, построен от британския Радж, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава: Парламента; Индийската порта – 42 м. висока триумфална арка, на която са изписани имената на 85 000 индийски войници, загинали по време на различни войни в началото на XX век; Кулата Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – висока 72.5метра; храма Лотус - построен през 1987 г. от последователи на бахайската вяра и на гробницата на Хумаюн (ЮНЕСКО), построена от една от неговите вдовици, девет години след неговата смърт. По време на обиколката е включен обяд. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 28.09.2024: Време за йога практика. Закуска. Отпътуване за Ришикеш през Харидвар (230 км. / около 5 часа). Обяд по пътя. Настаняване в ашрам. Свободно време за медитация. Наблюдение на вечерния свещен ритуал Ганга Аарти 18:00 – 19:00 ч. Вечеря. Нощувка в Ришикеш.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 29.09.2024: Сутрешна йога практика. Закуска. Посещение на Шивананда ашрам. Обяд. Следобедна разходка в Ришикеш, където се намира храма Кунжапури, който е известен и със своята красива панорамна гледка към града, разглеждане на ашрама на Бийтълс, в който световоноизвестната група е отсядала по време на своя престой в Индия. Разходка по местния пазар - чудесно място за пазаруване на сувенири. Вечерна йога практика. Вечеря. Нощувка в Ришикеш.

ПЕТИ ДЕН – 30.09.2024: Сутрешна йога практика. Закуска. Отпътуване за Гуптакаши през Девпраяг и Рудрапраяг (220 км. / около 7-8 часа). Спирка за обяд. По пътя могат да се видят свещеният ръкав на Ганг - реката Мандакини и селището Тилвара. Посещение на храма Наришвар в Гуптакаши. Настаняване. Разглеждане на храма Арднаришивар, който приютява известната статуя наполовина жена, наполовина мъж, която изобразява едновременно бог Шива и съпругата му - богинята Парвати. Вечеря. Нощувка в Гуптакаши.

ШЕСТИ ДЕН – 01.10.2024: Ранна закуска. Около 04:00 ч. - трансфер до Сонпраяг и следващ трансфер с местен транспорт до Гаурикунд. (Около 30 км. / около 1:30 часа). Подготовка с медицински преглед за планински преход (19 км.) до Кедарнат, който започва от Гаурикунд и отвежда на 3583 м. над морското равнище. Необходимо е да се носят лични лекарства, топли дрехи, дъждобрани, тоалетни принадлежности, връхни дрехи срещу вятър защото температурите на тази височина са доста по-ниски. По време на изкачването спирка за обяд. Пристигане и настаняване в къща за гости-хижа. Посещение на Кедарнат Даршан, един от 12-те Джьотирлинги в Индия. Вечерна церемония Аарти със свещени песнопения в храма Кедарнат. Светилището в Кедарнат, разположено на фона на живописния планински масив, е сред най-известните места за поклонение в Индия, едно от четирите дхами. Според индуската вяра тук бог Шива, богът на сътворението и унищожението, се почита като Кедарнат – „Господар на полето“. Вечеря. Нощувка в Кедарнат.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Планински преход до езерото Ганди Саровар (3 км). Познато още като Ганди Тал или Чорабари Тал, езерото е природен феномен, създаден от глетчера Чорабари Бамак. Намира се на 3900 м. надморска височина с кристално чисти води и предлага прекрасна гледка към околните хималайски хълмове. През 1948 г. тук е разпръсната част от праха на Махатма Ганди. Според митологията това езеро е било мястото, където Бог Шива е предал знанието за Йога на Саптаришите, седемте митични мъдреци, които първи са практикували йога. До ледника се намира храмът на Байрава. Трикилометровият преход до езерото започва от моста на Кедарнат - трасето е леко, минава през красиви полета и покрай водопада Мадху Ганга. Върщане в Кедарнат. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 03.10.2024: Закуска. Планински преход обратно до Гаурикунд (19 км). Спирка за обяд по време на прехода. Отпътуване за Рудрапраяг (71 км. / около 3-4 часа). Пристигане вечерта, настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Рудрапраяг.

ДЕВЕТИ ДЕН – 04.10.2024: Закуска. Отпътуване за Харидвар (220 км. / около 5 часа). Обяд. Пристигане и настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Наблюдение на вечерния ритуал Аарти в Харидвар, незабравимо преживавяне, което всеки би трябвало да има в живота си. Царемонията се провежда всяка сутрин и вечер в Хар Ки Паури Гат в Харидвар. Свещенниците изпълняват риутала на фона на песнопения и мантри в чест на реката Ганг. Вечеря. Настаняване и нощувка Харидвар.

ДЕСЕТИ ДЕН – 05.10.2024: Закуска. Отпътуване за Делхи (230 км. / около 5 часа). Обяд. Посещение на забележителния храм Акшардхам, с неговите градини и великолепна архитектура. Настаняване в хотела. Време за йога практика. Вечеря. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – Закуска – сух пакет. Ранен трансфер до летището. Полет Делхи – Истанбул 06:20 ч. – 10:40 ч. Полет Истанбул – София 13:20 – 14:35 ч.

Маршрут

Цени и дати

Дата на тръгване Човек в двойна стая Единична стая
26.09.2024 - няма места 3850 лв.  4466 лв. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • 1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
 • 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 30 КГ.;
 • РАННО НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛА СЪС ЗАКУСКА В ДЕН 2;
 • 2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ, ОБЕДИ И ВЕЧЕРИ В ДЕЛХИ;
 • 2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ, ОБЕДИ И ВЕЧЕРИ В РИШИКЕШ;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА, ОБЯД И ВЕЧЕРЯ В ГУПТАКАШИ;
 • 2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ, ОБЕДИ И ВЕЧЕРИ В КЕДАРНАТ;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА, ОБЯД И ВЕЧЕРЯ В РУДРАПРАЯГ;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА, ОБЯД И ВЕЧЕРЯ В ХАРИДВАР;
 • ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ С МИНИБУС/АВТОБУС;
 • ТРАНСПОРТ ПО ПРОГРАМАТА С МИНИБУС/АВТОБУС;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
 • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ;
 • ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • ЦЕНАТА НА ИНДИЙСКАТА ВИЗА (95 ЛВ.) – ТУРОПЕРАТОРЪТ СЪДЕЙСТВА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗАТА;
 • БАКШИШИ ЗА ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР – ЗАПЛАЩАТ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА МЕСТНИЯ ЕКСКУРЗОВОД И СА В РАЗМЕР НА 6 USD НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ТАКСА ЗА МАРШРУТА ГАУРИКУНД – КЕДАРНАТ (КЪМ 2023 Г. - ОКОЛО 4 ЕВРО НА ЧОВЕК В ДВЕТЕ ПОСОКИ);
 • ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – С ДОПЛАЩАНЕ 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Допълнителни услуги

 • Такса за издаване на индийска виза - 95 лв.

Полезна информация

Полетно разписание: 

 • София - Истанбул - 15:25 ч. – 16:50 ч.;
 • Истанбул - Делхи - 20:15 ч. – 04:40 ч. (+1);
 • Делхи - Истанбул - 06:20 ч. – 10:40 ч.
 • Истанбул - София - 13:20 '= – 14:35 ч.

Продължителност на полетите:

 • София – Истанбул - Делхи - около 10 ч. и 45 мин. в посока
 • Делхи - Истанбул - София - около  10 ч. и 45 мин. в посока

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през декември 2023 г. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно. Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание.

Кой ще води практиките и беседите:

МИМИ ДОНЧЕВА е международно сертифициран йога инструктор, астролог и магистър по „Психология на здравето“. Основател и собственик е на Home Yoga - онлайн йога студио и академия за балансиран живот. Автор е на книгите „Излекувай чакрите си“ и „Разгадай хороскопа си“, както и на множество публикации за йога и астрология в печатни медии и онлайн. Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионално обучение към Българска федерация по йога и Национална спортна академия „В. Левски“ с квалификация „Треньор по йога“. Плюс обучения по Ащанга виняса и Виняса флоу йога към Himalayan Yoga Association, Индия. Има най-високата акредитация за йога инструктори (RYT 500) към международната организация Yoga Alliance. Преминала е специализации в Йога през бременността, Йога за деца и Антигравити йога. Астрология е изучавала към Съюз на астролозите „Иван Станчев“. А психология е завършила в Софийски университет „Св. Кл. Охридски“. В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи, випасана медитация, аюрведическа кулинария и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология. В практиката си Мими обединява работата върху тялото, ума и духа, за да помага на хората със забързано ежедневие да постигнат естествено здраве и щастие.

Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ е основател и собственик на Медицински център „Фитолек“. Той е водещ специалист в сферата на холистичната медицина и акредитиран йога инструктор към международната организация Yoga Alliance. Магистър е по здравен мениджмънт към Университета в Нант - Франция. Специалист е по вътрешни болести, хомеопатия, апи-, фито- и нутритерапия. Преподава хомеопатия в Европейска школа по клинична хомеопатия и в Медицински университет - София. Създател е на хранителните добавки с марката „Фитолек“, произвеждани за България във Франция. Създател е и на чайовете с лечебна насоченост от сериите „Фитолек“ и „Чакра Фитолек“, произвеждани от Българска чаена компания. Автор е на редица книги и научни публикации. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце“ е в съавторство с академик Норбеков.

Местна Валута: – Индийска рупия.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Индия:

 • задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
 • Такса за издаване на индийска виза в размер на - 95 лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставя копие от валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 5см/5см;
 • Приблизителен срок за издаване: 10 дни.

Небходими документи издаване на разрешение за преминаване на маршрута Гаурикунд- Кедарнат: Сканирано копие на паспорта.

Здравни изисквания: Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).

Към 10.01.2023 няма специални covid изисквания за влизане в Индия

Важно: Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,81 лв. за щатски долар към 07.12.2023 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

УСЛОВИЯ ПО ДОГОВОРА
Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 45 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 120 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор до 120 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100 лв.; ако прекратяването е в периода от 120 до 46 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е в периода от 45 до 31 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети); ако прекратяването е 30 или по-малко дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

Хотели в тази оферта

 • Делхи: Avalon Courtyard****;
 • Ришикеш: Yoga Niketan Ashram;
 • Гуптакаши: Regenda Resort Madhuganga****;
 • Кедарнат: Къща за гости;
 • Рудрапраяг: Monal Resort****/Pushdeep Grand****;
 • Харидвар: The Fern Residancy****.Имате въпроси? Обадете ни се?0889 299 733
1+6=?