Австрия е една от най-посещаваните дестинации, като част от градовете, които можете да изберете за Вашата екскурзия в Австрия са Виена, Залцбург, Инсбрук и други, всеки един притежаващ свое собствено очарование. Направете си екскурзия до Виена и посетете Коледните базари или се отдайте на ски почивка в Алпите.

Мерки срещу COVID-19 в Австрия:

Българските граждани могат да пътуват до Австрия с ограничения.

От 27 юли при влизане в Австрия от България лицата трябва да представят медицинско удостоверение (на немски или английски език) относно здравословното им състояние и отрицателен молекулярно-биологичен тест за SARS-CoV-2.

Влизащите на територията на Австрия български граждани подлежат на 10-дневна карантина, освен ако не представят медицински сертификат за отрицателна COVID-19 проба, взета не по-късно от 72 часа преди момента на влизане в страната. Ако не бъдат представени тези документи, лицата се поставят в 10-дневна домашна карантина или карантина в подходящо място за настаняване. В случай на прекарване на карантина в подходящо място за настаняване, следва лицето да представи потвърждение за наличността на такова място за настаняване, разходите за което са за сметка на пътуващия.

Няма задължение за тестване на деца до 6 г. възраст.

Считано от 22 август Австрия въведе задължителна декларация за транзитно преминаващите през нейната територия, включително за българските граждани. С декларацията гражданите потвърждават, че незабавно ще напуснат страната без да спират, за което следва да приложат и съответни доказателства – самолетен билет, автобусен билет, билет за влак и други подобни.

Текстът на декларацията на немски и на английски език може да бъде намерен на следните линкове:
1. На немски език: https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2020_II_372/COO_2026_100_2_1781593.pdfsig
2. На английски език:  https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2020_II_372/COO_2026_100_2_1781594.pdfsig.

Считано от 1.08.2020 г. се вдига забраната на полетите от и до Австрия на 16 държави, включително и България.