Великабритания - островната монархия с прекрасните английски градини, огромните имения и следобедния чай. Отдайте се на почивка в Лондон, посетете Биг Бен, снимайте се пред дома на английската кралица, потопете се в атмосферата на нощния живот на космополитния град или излезте сред неповторимата природа на острова - зелените хълмисти райони и скалните крайбрежни зони - всичко това предлага страната на своите гости по време на тяхната почивка във Великобритания.

На тази страница можете да намерите оферти за екскурзии и почивки във Великобритания.

Мерки срещу COVID-19 във Великобритания

Към настоящия момент режимът за пътуване до Обединеното кралство не включва забрана за влизане на българските граждани. Летищата са отворени и функционират в нормален режим. От 8-и юни 2020 г. всички пътници, пристигащи в Обединеното кралство от Република България, се поставят под задължителна 14-дневна карантина. Пътуващите до Великобритания трябва предварително да попълват електронен формуляр, в който да предоставят техни данни за контакт, пътен план и адрес, на който ще прекарат 14-дневната карантина. Пълен списък на страните, които са част от въздушните коридори за пътуване до Обединеното кралство, може да намерите тук.

Мерки срещу COVID-19 във Иралндия

Българските граждани могат да пътуват до Република Ирландия с ограничения. За пътуване към страната е необходимо да попълнят предварително електронен формуляр, а след пристигането си подлежат на 14 дневна самоизолация.

Формулярът за пътуване в Република Ирландия може да изтеглите оттук: https://www.gov.ie/en/publication/e885b2-covid-19-coronavirus-travel-advice/

Мерки срещу COVID-19 във Исландия

Няма ограничения за влизане на територията на Исландия за граждани от държавите - членки на ЕС и страните по Шенгенското споразумение. Родените след 2005 г. са освободени от тестове и карантина.
Пътуващите трябва да попълнят формуляр за предварителна регистрация преди пристигането си в Исландия, в който се отбелязват лични данни на пътуващия, контактни данни, полетна информация, дати на влизане/отпътуване и адрес на пребиваване в Исландия. Чрез формуляра пътуващият декларира, че ще спазва изискванията за противоепидемиологичен контрол и следва да предостави информация, кои държави е посетил преди пристигането си в Исландия, дали има симптоми на инфектиран с коронавирус и дали е бил диагностициран с COVID-19.  Формулярът може да бъде попълнен на следния електронен адрес: WWW.COVID.IS
Пристигащите в страната се насърчават да изтеглят приложението за проследяване на коронавирусната инфекция Rakning C-19, в което се съдържа важна информация за COVID-19 и указания за връзка със здравните институции при съмнение за инфектиране с коронавирус.
На 14 август 2020 г. правителството на Република Исландия обяви, че въвежда нови правила за влизане на територията на страната. Промяната касае изискването за поставяне под карантина в периода между двата PCR-теста, които се явяват алтернатива на задължителната 14 дневна карантина на пристигащите от чужбина.
Считано от 19 август 2020 г. влизащите в Исландия ще имат право на избор между поставяне под 14-дневна карантина или двойно тестване за наличие на COVID-19 със задължителна карантина за 5-6 дни.
Двойното тестване изисква да се премине през 2 PCR-теста- единият при пристигане в страната и последващ 5-6 дни по-късно с цел да се минимизира рискът от погрешен отрицателен резултат при първото тестване. През периода между двата теста всички пристигащи в Исландия се поставят под карантина. При отрицателен резултат на втория PCR-тест карантината отпада. Ако резултатът от теста е положителен, пътуващият е длъжен да се самоизолира.
Алтернатива на двойното тестване е 14-дневна карантина при пристигане в страната без необходимост от тестване.
Вторият тест е безплатен, а тестването е достъпно в здравните служби в цялата страна.
Пътуващите, които имат исландско гражданство или постоянно пребиваване в Исландия са длъжни да преминат два PCR теста независимо от продължителността на престоя им в Исландия.