Мерки срещу COVID-19 във Виетнам:

Не е възстановен нормален режим на достъп на чужди граждани до Виетнам, с изключение на определени категории лица - дипломати, официални лица, определени категории висококвалифицирани специалисти. За всички влизащи на територията на Виетнам лица остава в сила задължителна 14-дневна карантина и изискването за попълване на здравна декларация. Към момента властите на Виетнам не коментират премахване на режима на карантина при влизане в страната. Към юни 2020 г. няма редовни международни полети до и от Виетнам.

Мерки срещу COVID-19 във Камбоджа:

Няма ограничения за достъп на граждани до Камбоджа. Всички пристигащи граждани следва да представят медицински документ, че не са носители на Covid-19, издаден на по-късно от 72 часа преди дата на пътуване и медицинска застраховка с минимално покритие 50,000 щатски долара. При пристигане всеки гражданин следва да си направи тест за Covid-19 и да изчака резултата. В случай, че пробата е положителна, лицето и всички придружаващи го пътници следва да бъдат поставени под 14-дневна карантина в специализиран център, определен от камбоджанските власти. В случай, че пробата е отрицателна, лицето следва да се самоизолира за 14 дена в домашни условия под наблюдението на местните и здравните власти.

Кралство Камбоджа

Към момента Република България няма функциониращо посолство в Кралство Камбоджа. Обслужващо посолство за Кралство Камбоджа е в Ханой, Социалистическа република Виетнам.