Благодарение на своята богата и противоречива история, Германия е страна, която може по време на Вашата екскурзия да Ви предложи да посетите голям брой музеи, културни прояви,исторически забележителности и архитектурни паметници, които са били от съществено значение в различни етапи от нашето минало. По време на своята екскурзия в Германия Вие може да се насладите на шумния нощен живот или да станете част от Октоберфест и да опитате специалната бира с по-високо алкохолно съдържание, която се приготвя специално за празника.

Мерки срещу Мерки срещу COVID-19 в Германия:

Изискване за отрицателен тест или ваксинация: Сертификат за ваксинация
ИЛИ
Удостоверение за оздравяване след Covid -19
ИЛИ
Представяне на отрицателен PCR тест (до 72ч) или антиген тест (до 48ч) преди пътуването. Деца на и под 6г са освободени от това изискване.

Изискване за формуляр: Не

Изискване за карантина: Не

Изискване при транзит: Представяне на отрицателен PCR тест (до 72ч) или антиген тест (до 48ч) преди пътуването, сертификат за ваксинация или документ за прекарана инфекция.

Изискване при завръщане в България: Представяне на един от следните документи: сертификат за поставена ваксина, ако са минали 14 дни от втората доза; ИЛИ документ за прекарана инфекция (положителен тест) за периода от 15-тия до 180-тия ден от теста; ИЛИ отрицателен PCR-тест, до 72ч/ бърз антиген тест до 48ч преди влизане в страната.