Благодарение на своята богата и противоречива история, Германия е страна, която може по време на Вашата екскурзия да Ви предложи да посетите голям брой музеи, културни прояви,исторически забележителности и архитектурни паметници, които са били от съществено значение в различни етапи от нашето минало. По време на своята екскурзия в Германия Вие може да се насладите на шумния нощен живот или да станете част от Октоберфест и да опитате специалната бира с по-високо алкохолно съдържание, която се приготвя специално за празника.

Мерки срещу Мерки срещу COVID-19 в Германия

Въведени са задължителни тестове за COVID-19 за всички пристигащи в Германия от райони, определени от властите като рискови.
Списък на рисковите райони е публикуван на следната интернет-страница:

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html

България е включена в списъка с област Благоевград.  

Основание за определяне на определен район за рисков са 50 нови случи на заразени на 100 000 жители за последните седем дни.
До получаване на резултата от теста за засегнатите лица е в сила задължителна 14-дневна карантина, която отпада при отрицателна проба.
Тестът трябва да се направи до 72 часа след влизане на германската територия. Допуска се тестване и в страната на тръгване, ако то е извършено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди пристигането в Германия.

Отправя се препоръка при отрицателен тест да се направи нов няколко дни по-късно. Аргументът е, че е възможно човек към момента на първия тест да носи заразата, но в много начален етап, когато наличието на вируса не може да бъде отчетено. Вторият тест не е задължителен, но здравните власти имат право да го изискат, ако считат за необходимо