Мерки срещу COVID-19 в ОАЕ

Вече можем пак да планираме пътуване до любими дестинации, а пътуването до Дубай е винаги отлична идея!
Очаква се страната да бъде отворена за туристи от месец юли, а към месец септември всички полети, хотели и атракции да функционират нормално.
Считано от 1 август 2020 г. се въвежда изискване към всички пътници пристигащи в ОАЕ, независимо от летището на излитане, да имат отрицателен PCR тест за Covid-19, който е направен не повече от преди 72 часа.
Новото изискване се въвежда на 24 юли 2020 г. за всички летища, а авиокомпаниите трябва да гарантират, че пътниците, които се качват на полети до ОАЕ, имат отрицателен резултат от PCR тест за Covid-19.
Изискването се отнася за всички емиратски граждани, чужденци, живеещи в ОАЕ и туристите, както и за пътниците, преминаващи транзит през летищата на ОАЕ.
Тестът трябва да е извършен в акредитирана от ОАЕ лаборатория, като подробен списък е поместена на: https://screening.purehealth.ae/application.
Деца под 12-годишна възраст и лица с тежки и умерени увреждания могат да предоставят тест с валидност до 96 часа от дата на резултата.
Пътниците, преминаващи транзит през ОАЕ за Европейския съюз и Обединеното кралство, както и други страни, които изискват PCR-тест, ще трябва да бъдат тествани преди да се качат на съответните си полети от ОАЕ.