Израел е една от най-древните държави в света. Израелският народ е наследник на хилядолетни традиции и може да се похвали с изключително богата история. Благодарение на своето географско положение Израел е една изключително атрактивна туристическа дестинация за многобройни екскурзии, която примамва пътешественици от цял свят. Израел представлява неповторима и пъстра палитра от различни култури – Средиземноморската, Ориенталската и Еврейската.

Столицата на Израел – Йерусалим е един от градовете с най-голямо културно и историческо наследство. Той е наричан „Градът на трите религии“, защото е свещен за християните, мюсюлманите и евреите. В непосредствена близост се намира „Божи гроб“ - мястото, където се смята, че е погребан Исус Христос.

Израел има излаз на Средиземно море, Червено море и Мъртво море, което е най-ниската точка на земната суша.

Ако искате да откриете тайните на древния свят, да видите местата, описани в „Библията“ и да се потопите в най-богата културна палитра на нашата планета, изберете някоя от предлаганите от нас екскурзии до Израел.

Мерки срещу COVID-19 в Израел

От 20-и август 2020 г. България е включена в списъка на Израел с т. нар. „зелени страни“, което означава, че при влизане в страната българските граждани следва да представят два документа – разрешение за качване в самолета и разрешение за влизане в Израел. Разрешението за качване в самолета се попълва онлайн, като то трябва да бъде заверено от израелските посолства или консулства, акредитирани в „зелените страни“, да бъде разпечатано и да бъде представено на израелските гранични власти при пристигането в страната. Чужди граждани, които са получили и притежават разрешение за качване в самолета и разрешение за влизане в Израел и летят от „зелени страни“, няма да бъдат задължени да бъдат в изолация след пристигането си в страната. Те няма да бъдат поставяни в изолация и когато пристигат с полет с прекачване в „червени страни“, ако при престоя си в тях не са напускали транзитната зона на летищата.

Списъкът на „зелените и червените страни“, както и информация за начините за подаване на молба за получаване на разрешение за качване в самолета и за разрешение за влизане в Израел, са достъпни на следния интернет адрес:
https://www.gov.il/en/Departments/DynamicCollectors/green-red-countries?skip=0

Мерки срещу COVID-19 в Йордания

Режимът за пътуване във всички възможни форми на транспорт към Йордания е закрит. Изключенията се правят само с изрично разрешение на йорданските власти за строго ограничени категории (междудържавни пътувания, остри хуманитарни случаи). Всички летища за обикновени граждани и техните семейства са закрити. Не се допускат пътувания на сезонни и всякакви други работници. Режимът на карантина е в сила, към момента обективно не се наблюдават признаци за премахването му.