Мерки срещу COVID-19 в Мексико:

Въздушните, морските и сухопътните граници на Мексико са отворени за влизане и излизане на обикновени граждани. Няма ограничения за бизнес пътувания, специализации и др.
При влизане пътуващите се подлагат на стриктен санитарен контрол във връзка с епидемията от COVID-19. Независимо от повода/целта на пътуването, гражданите са длъжни да представят резервация в хотел и/или покана, съдържаща данни за канещото лице, адрес на местоживеене и телефон за връзка, достатъчни финансови средства в брой и в банкова карта (около 40 евро за всеки ден на престой в страната), както и билет за обратно връщане. При липса на някой от гореизброените атрибути е възможно да бъде отказано влизане в страната.
Степента на епидемиологичен риск продължава да е висока. От 1 юни частично са отменени някои от действащите до момента карантинни ограничения. Поетапно, съобразно четиристепенна система за следене на развитието на епидемиологичната обстановка, ще се въвеждат допълнителни облекчения, насочени към възстановяване на икономическия и обществения живот на страната.

Мерки срещу COVID-19 в Чили:

Продължава да действа забрана за влизане в страната на чужди граждани. В страната се допускат единствено чилийски граждани и чужденци с постоянно местожителство в страната. От международното летище на Сантяго има международни полети до Маями, САЩ и периодично – до Сао Пауло, Бразилия. Осъществяват се периодично и специални полети до Европа за репатриране на останали в страната чужди граждани.

Мерки срещу COVID-19 в Република Перу:

Срокът на извънредното положение заради разпространението на коронавируса COVID-19 в Перу е удължен до 31-и юли. Всички граници на страната (сухопътни, морски и въздушни) са затворени. Въведена е пълна забрана за влизането на чужденци, с изключение: членове на семейство на перуански граждани, медицински работници. Единствените полети, които се извършват са полети, организирани с разрешението на перуанското правителство за репатрирането на туристи, останали в Перу при въвеждането на мерките за борбата с разпространението с COVID-19.

Република България няма функциониращо посолство в Лима. В Перу е акредитирано посолството на Република България в Бразилия, Бразилия.