Екскурзия до Тайланд - Банкок, Чианг Рай, Чианг Май, Патая

Програма

1-ви ден 02.04.2020: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - БАНКОК                      
Заминаване от София в 16:00 часа за Банкок през Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 17:15 часа. Излитане в 20:15 часа.

2-ри ден 03.04.2020: БАНКОК
Пристигане рано сутринта в 09:50 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела. Настаняване след 14ч в хотел Novotel Sukhumit 20 4* в делукс стаи. Свободен следобед. Тайландска вечеря по меню в хотела и нощувка.

3-ти ден 04.04.2020: БАНКОК
Закуска в хотела. Днес ще видим града в пълния му блясък. Градът на светлините и храмовете, миналото и настоящето.
Историческият център на Банкок е разположен на остров Ратанакосин, на бреговете на р. Чао Прая. Ще започнем тура ни с посещение на Ват По (Wat Pho) най-старият храм в Банкок. В него се съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда. Ключово място заема огромната статуя на полегналия Буда – 15 метра висока и 46 метра дълга. Позата представлява влизането в нирвана и края на преражданията. Позлатената статуята е полегнала на инкрустирани със злато и скъпоценни камъни възглавници, а на стъпалата на Буда са изрисувани върху седеф 108 будистки символа.
Обяд в местен ресторант. След обяд ще посетим големият кралски дворец с Храма на изумрудения Буда, каналът „Лонг“ и храмът „Ват Арун“. Градът е построен при вливането на река Чао Прая в Тайландския залив и територията му е прорязана от множество канали. Тук се намира Големият кралски дворец – прекрасен архитектурен образец и една от националните забележителности на Тайланд. Построен през 18 в. от крал Рама, дворецът бил център на кралството в продължение на 150 години. В пределите на двореца се намира Храмът на изумрудения Буда, който се счита за едно от най-свещените места в страната. Турът завършва с посещение на храма „Ват Арун“, построен на западния бряг на р. Чао Прая. Вечерта по желание (срещу допълнително заплащане от 64 евро на човек ) посещение на пищния спектакъл „Сиам Нарамит“, който представя историята на Тайланд. Шоуто се изпълнява на най-голямата сцена с участието на 150 актьори с невероятни костюми, декори и специални ефекти. По време на спектакъла има включена вечеря. Свободно време и нощувка.

4-ти ден 05.04.2020: БАНКОК
Закуска в хотела. Туристическа програма в Дамноен Садуак . Плаващият пазар на Банкок е най-популярният и е най-големият на вода в Тайланд.
Намира се на около 100 км от Банкок и пътуването до там отнема около 2 часа. Местните хора разказват, че канала, на който се намира Дамноен Садуак е бил изкопан по заповед за транспортен канал. С течение на времето всичко се е променило и днес е популярна  туристическа дестинация. Това е мястото на което можете да видите начина по  който местните пазаруват плодове и зеленчуци от малките си дървени лодки.
Днес освен пазар за плодове и зеленчуци на пазара ще намерите много сувенири и ръчно изработени изделия. Ще видим също традиционни Тайландски къщи и начина по който местните използват дървените лодки в ежедневието си. По-късно днес ще посетим станалия много  известен и дори екстремен пазар „ Maeklong Railway Market”. На пръв поглед той изглежда като всеки друг пазар на открито – тропически плодове и зеленчуци, лишеи, манго, разнообразие от сушени подправки, прясна риба и други местни хранителни продукти. Хората се движат през тълпата и си купуват от сергиите каквото им е нужно за деня. Пазарът е покрит и от ниски тенти и чадъри, и ако се човек се вгледа ще забележи, че се разхожда по релсов път. Изведнъж се чува силна сирена и в далечината както хората пазаруват спокойно, така и светкавично се отдръпват на безопасно разстояние, за да направят път на влака преминаващ директно през сергиите.
Връщане по обяд в Банкок и свободен следобяд. Вечерта круиз по река Чао Прая с включена вечеря.

5-ти ден 06.04.2020: БАНКОК - ЧИАНГ РАЙ
Закуска в хотела. Трансфер до летище Банкок за полет до Чианг Рай. Пристигане на летището в Чианг Рай, посрещане и отпътуване за „Златния триъгълник” - мястото, където се събират границите на 3 държави – Лоас, Мианмар и Тайланд. В исторически план е свързано с пътя на опиума, който се е продавал на цената на златото. Посещение на Музея на опиума, където е показана технологията на производството му. Опиумът е бил основен поминък на населението в Северен Тайланд до 1956 г., когато е въведена забрана за производството и търговията му. Обяд в местен ресторант.
След обяда ще се качим на дървени лодки и ще плаваме по река Меконг, наслаждавайки се на величествената природа на границата между три държави, за да достигнем до остров Дон Сао на територията на Лаос. Ще посетим пазар за ръчно изработени изделия, след което ще се върнем на лодката и ще плаваме отново до Тайландския бряг.
Връщане обратно към Чианг Рай за настаняване в хотел The Riverie by Katathani 4* в делукс гарден стаи. Свободно време и нощувка.

6-ти ден 07.04.2020: ЧИАНГ РАЙ - ЧИАНГ МАЙ
Закуска в хотела. Ще започнем днешния ден с разглеждане на едно от най-посещаваните места в Тайланд - храмовия комплекс  Wat Rong Khun, издигнат през 1998 г. почти изцяло в бял цвят (заради което е по-известен като Белия храм) и декориран единствено с малки късчета отразително стъкло, след което отпътуване към Чианг Май. Пътувайки през красивите планински пейзажи ще се отбием през местността Дой Мае Салонг. Намираща се на височина 1800 метра местността е известна със своите чаени плантации, Китайските храмове, както и с паметника на Китайската национална армия построен в чест на китайските войници, живели в това село и помогнали на Тайландската правителствена армия да се бори с комунизма. Тук все още живее голяма китайска общност. Обяд в местен ресторант. Настаняване в Чианг Май. Нощувка.

7-ми ден 08.04.2020: ЧИАНГ МАЙ
Закуска в хотела. Днес ще се отправим към ферма за слонове и ще се насладим на сутрешния им тоалет. Ще научим повече за това как са били научени да теглят дървен материал в гората, също за тяхната интелигентност, както и чувството им за хумор. Ще посетим ферма за орхидей, както и ще видим плантации с местни екзотични подправки, след което ще обядваме в местен ресторант.
След обяд ще обърнем внимание на най-значимите храмове, ще видим градските стени и главната порта на града. Връхната точка на обиколката ни този ден ще достигне при посещението на будисткия храм Wat Phra Sing дом на красивия паракалис Lai Kham, впечатляващ със своята изящна дърворезба и стенописи. Ще видим храма Wat Chedi Luang с огромната си пагода ( частично разрушена от земетресение през 1545г. ) и известната забележителност на Чианг Май – планинския храм Wat Doi Suthep, разположен на 1050м. надморска височина. При ясни дни, ще се насладите на прекрасна гледка към града и провинцията.
Последното ни посещение за деня ще бъде на местния пазар „Talat Warorot”, където ще направим кратка разходка и ще имаме възможност да закупим сувенири. Завръщане в хотела в Чианг Май. Нощувка.

8-ми ден 09.04.2020: ЧИАНГ МАЙ - ПАТАЯ
Закуска в хотела. Трансфер до летището в Чианг Май за полет до Утапао - Патая. Кацане на летището в Патая и трансфер до хотел D Varee Jomtien 4*  и настаняване в superior sea view стаи. Свободно време. Нощувка

9-ти ден 10.04.2020: ПАТАЯ
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане от 60 евро на човек екскурзия до Коралов остров. Ще прекосите с лодка прекрасните блещукащи води на Тайландския залив до кораловият остров наречен Ко Лан. Там под жаркото тропическо слънце, ще можете да си отдъхнете, да поплувате, да вземете слънчева баня или да се потопите в сините води на Андаманско море, а след един неповторим обяд, ще можете да се насладите на кораловите образувания на острова. Завръщане в Патая следобяд. Свободно време и нощувка.

10-ти ден 11.04.2020: ПАТАЯ
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане от 40 евро посещение на ботаническата градина Нонг Нуч. Райската тропическа ботаническа градина Нонг Нуч се намира в провинция Чонбури, в близост до Патая. В далечната 1954г. семейство от Тайланд харесва и купува 1500 акра земя в района около Патая с цел отглеждане на плодове – манго, папая, портокали, банани, дуриани, личи и други.  В последствие променят идеята си и превръщат овощната градина в тропическа. Официално е отворена за посещения през 1980г и до днес се разширява значително и се обогатява нейната видова и естетична всъщност.  Свободно време следобяд за плаж и развлечения. Нощувка.

11-ти ден 12.04.2020: Патая - БАНКОК
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Банкок за полет на Turkish Airlines в 23:00 часа за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 05:20 часа. След кратък престой продължаваме с полет към София в 07:45 часа. Кацане в София в 09:05 часа. Нощувка.

Цени и дати

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

02.04 - 13.04.2020г

1998 евро/3908 лева

2321 евро / 4539 лева

2043 евро / 3996 лева

Цената включва

 • Самолетен билет София – Истанбул – Банкок – Истанбул - София с Turkish Airlines с включен 40 кг. багаж разделен на 2 парчета по 20кг или едно с максимално тегло от 30кг;
 • Самолетен билет Банкок – Чианг Рай с включен багаж 20 кг.;
 • Самолетен билет Чианг Май – Утапао ( Патая ) с включен багаж 20кг
 • Всички летищни такси;
 • Всички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
 • 3 нощувки в Банкок с включена закуска в хотел Novotel Sukhumit 20 4* в супериор стаи ;
 • 1 нощувка в Чианг Рай с включена закуска в хотел The Riverie by Katathani 4* в делукс гарден стаи;
 • 2 нощувки в делукс стаи със закуски Чианг Май в Duangtawan 4*;
 • 3 нощувки със закуски в хотел D Varee Jomtien 4*;
 • 1 Тайландска вечеря по меню в хотел „Novotel Sukhumit 20;
 • Круиз по река Чао Прая с включена вечеря;
 • 4 Обяда в местни ресторанти;
 • Всички екскурзии и забележителности, описани в програмата;
 • Входни такси по посещаемите обекти, описани в програмата;
 • Водач, който ще пътува с групата при минимум 10 туристи и ще превежда беседите на български език;
 • Медицинска застраховка – 10 000 евро ЗАД със ЗАД „Армеец” (за лица до 70 години);

Цената не включва

 • Виза за Тайланд – 35 евро (от 15.07.2019 г. цената на туристическата виза е 35 евро за еднократно влизане). Цената е валидна за всички записани туристи по програмата.
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши на шофьора/екскурзовода - около 10 USD на човек за всеки град

Полезна информация

Полетно разписание:

 • 02.04 София 17:50 – Истанбул 19:10
 • 02.04 Истанбул 20:10 – Банкок 09:40, на 03.04
 • 12.04 Банкок 23:00 – Истанбул 05:20, на 13.04
 • 13.04 Истанбул 07:45 – София 09:05

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;
 • Актуална снимка в електронен формат;
 • Попълнен формуляр.

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
 • Офертата е индивидуална и важи при минимум двама пътуващи на една дата;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 80 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 80-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 02.03.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Тайланд.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
Имате въпроси? Обадете ни се?0889 299 733
3+6=?