КРУИЗ - ПЕРЛИТЕ НА ОРИЕНТА - COSTA TOSCANA 01.03.2024

COSTA TOSCANA е новият флагман на флота на Costa Cruises – един от най-големите и най-луксозни круизни лайнери в света, който ще Ви даде възможност да се насладите на лукс, висококласно обслужване и най-модерни технологии и архитектурни инвенции, поставени в услуга на свободното време, развлеченията и почивката на гостите

Програма

ПЪРВИ ДЕН 

Полет София – Дубай 14:25 – 21:25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН 

Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български. Обиколката включва - фотопауза при Дубай Фрейм – причудливия небостъргач във формата на рамка, който съвсем отскоро украсява дубайския пейзаж, но вече се превърна в един от символите на града; модерния крайбрежен квартал „Дубай Марина“; разходка из Палм Джумейра – изкуствено създадения остров във форма на палма; фото-пауза при хотел „Атлантис“ – бижуто на Палмата; най-емблематичната сграда в Дубай – седемзвездния хотел „Бурж ал Араб“ (фотопауза на плажа Джумейра оупън бийч); пазара Мадинат Джумейра, Мол Дубай, разположен до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“. Възможност за посещение на Бурж Халифа с доплащане 120 лв. за възрастен и 110 лв. за дете до 11 г. - включва резервация за точен час и изкачване до панорамната площадка на 124-ия етаж със скоростен асансьор и неограничен престой там – заплаща се в България, а не на място.  Трансфер до пристанището на Дубай. Качване на борда на кораба. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 

Дубай (ОАЕ) Туристическа програма по желание: полудневен тур в старата част на Дубай с екскурзовод на български – продължителност около 4 часа (с доплащане 92 лв. за възрастен и 82 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български; организира се при минимум 10 участника): квартала Джумейра с  великолепната джамия Джумейра, която представлява впечатляващ пример за модерна ислямска архитектура (отвън), Дубай крийк – канала с морска вода, който разделя старата част на града на два района – Бур Дубай и Дейра; квартала Бастакия с къщите на старите търговци; крепостта „Ал Фахиди“, приютяваща музея на Дубай; пазарите за подправки и злато в стария квартал Дейра. Преминаване през дубайския канал с традиционна дървена лодка – „абра“. Разглеждането на Стария Дубай ще ви даде възможност да се почувствате наистина в ориента. Следобед - туристическа програма по желание: посещение на Магическите градини (с доплащане 95 лв. за възрастен и 85 лв. за дете до 17 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и входна такса; организира се при минимум 10 участника). Това е цветна градина, простираща се на площ от 72 хил. кв. м, което я превръща в най-голямата подобна градина в света, с над 45 милиона засадени цветя. Сред забележителностите от цветя са флоралният часовник, пъстроцветните пауни, пеперуденият парк и ароматната градина. Завръщане на борда на кораба. 23.59 ч. – отплаване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 

Абу Даби (ОАЕ) – престой от 09:00 ч. до 23:59 ч. Туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български, включен обяд и посещение на арабския Лувър – продължителност около 8 часа (с доплащане 195 лв. за възрастен и 185 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване, изискан обяд на блок маса в Абу Даби, входна такса за Лувъра и описаната програма; организира се при минимум 10 участника). Столицата на Обединените арабски емирства е в същото време и най-голямото от общо седемте емирства, което впечатлява с луксозните вили и дворци, с кристалните сини води на залива и крайбрежните острови. Турът започва с посещение на третата по големина джамия в света – величествената „Шейх Зайед“ (има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/ дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав до китките, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи). Програмата продължава с фотопауза при хотел Emirates Palace. Обяд. Посещение на арабския Лувър – първият музей в Арабския свят, посветен на моста между източното и западното изкуство. Този уникален музей представя историята на човечеството от тpетото xилядолетие пp. н.е., пpез Средновековието, Ренесанса, неокласицизма до нашето съвремие в 12 различни галерии, всичките подредени съвършено под впечатляващия 180-метров купол, през който слънчевите лъчи преминават като „дъжд от светлина и сенки“. Музеят е шедьовър на архитекта Жан Нувел. Представени са над 600 произведения, от които 300 са предоставени от парижкия Лувър за ползване за период от 10 години. Сред тях са творби на Пол Гоген, Пикасо, Ван Гог, Леонардо да Винчи, както и древни паметници и произведения на изкуството от Близкия Изток. Завръщане на борда на кораба. 23.59 ч. – отплаване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН 

Доха (Катар) – престой от 14:00 ч. до 20:00 ч. Туристическа програма по желание: целодневна обиколка на Доха – „перлата в короната на Катар“ с екскурзовод с превод на български (с доплащане 165 лв. за възрастен и 153 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване с превод на български от страна на водача-придружител на групата; организира се при минимум 20 участника): разходка по крайбрежната улица  с гледка към пристанището и красиво осветените небостъргачи на Доха, посещение на пазара Уакъф, където ще имате възможност да посетите магазини за злато и бижута, парфюми, ръчно изработени традиционни изделия, посещение на музея за ислямско изкуство. Завръщане на борда на кораба. 20.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН

Плаване в открито море. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН

Мускат (Оман) – престой от 07:00 ч. до 17:00 ч. Туристическа програма по желание: полудневна обиколка на Мускат с екскурзовод с превод на български – продължителност около 4 часа (с доплащане 118 лв. за възрастен и 98 лв. за дете до 17 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване с превод на български от страна на водача-придружител на групата; организира се при минимум 20 участника): квартала Мутрах, джамията Султан Ал Кабус (има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав до китките, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи), рибния пазар, крайбрежния булевард, посещение на традиционен пазар, стария град с крепостите Джелали и Мирани, двореца на султан Кабус, посещение на музея на оманската култура – Баит Ал Забаир. Завръщане на борда на кораба. 17.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН

Дубай (ОАЕ) – корабът акостира в 13.00 ч. Следобед - туристическа програма по желание: сафари в пустинята с включена барбекю-вечеря и атракционна програма – продължителност около 6 часа (с доплащане 133 лв. за възрастен и 112 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт от/ до хотела и описаната програма; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език). Около 15:00 ч. отпътуване с джипове 4х4 към пустинята. Офроуд по пясъчните дюни. Посещение на ферма за камили. След залез слънце – вечеря на блок-маса в бедуински лагер, арабско кафе, чай, безалкохолни напитки и вода, наргиле и традиционни арабски танци. На разположение са камили за кратка разходка и рисуване на ръцете с къна. Следобедната екскурзия не е подходяща за бременни жени, за деца до 6 г. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. Завръщане в на кораба около 22:00 ч. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН 

Трансфер до летището. Полет Дубай – София 09:40 – 13:25 ч..

Маршрут

Цени и дати

Дата на тръгване - 01.03.2024

КАТЕГОРИЯ A B C
Цена на възр. в двойна каюта 2686 лв. - няма места 3099 лв. - няма места
Цена на възр. в индивидуална каюта 3071 лв. - няма места 3685 лв. - няма места
Цена на трети възр. в каюта 2648 лв. - няма места 3049  лв. - няма места
Цена на четвърти възр. в каюта 2648 лв. - няма места 3049 лв. - няма места
Цена на дете до 17 г. в каюта с 2 възр. 1988 лв. - няма места 2099 лв. - няма места
Цена на дете до 17 г. в каюта с 1 възр. 2619 лв. - няма места 2949 лв. - няма места

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

Каюти, в които е настаняването, при съответната ценова категория:

 • Категория А – Вътрешна двойна каюта Calssic - на по-ниски палуби;
 • Категория В – Двойна каюта с прозорец Classic - на по-ниски палуби;
 • Категория С – Двойна каюта с балкон Premium - на по-високи палуби и по-добро разположение, както и предоставят на пасажерите повече възможности и някои екстри.

Забележки:

 • В една каюта могат да бъдат настанени до две деца/младежи до 17 г.;
 • Настаняването в тройна и четворна каютa подлежи на препотвърждаване.
 • Трети и четвърти възрастен или пък едно или две деца с двама възрастни се настаняват на допълнителни легла както следва:
 • Във вътрешните каюти и в каютите с прозорец леглата са на две нива;
 • В каютите с балкон третият/четвъртият възрастен или детето/децата се настаняват на разтегателни дивани.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ „ФЛАЙ ДУБАЙ”;
 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • 1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
 • 1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ ДО 7 КГ;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 4* В ДУБАЙ;
 • НАСТАНЯВАНЕ В ИЗБРАНАТА КАТЕГОРИЯ КАЮТИ;
 • ПРИСТАНИЩНИ ТАКСИ;
 • ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ДУБАЙ;
 • БОГАТ АСОРТИМЕНТ ОТ ХРАНА ЗА ЗАКУСКА, ОБЯД, СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ + ВОДА И ЧАЙ ОТ ДИСПЕНСЪР;
 • 1 ГАЛА ВЕЧЕРЯ;
 • МНОЖЕСТВО ЗАБАВЛЕНИЯ НА БОРДА НА КОРАБА - ТЕАТЪР С РАЗЛИЧНИ ПОСТАНОВКИ ВСЯКА ВЕЧЕР, ДИСКОТЕКА, БИБЛИОТЕКА, БАСЕЙНИ, ВЪНШНИ ДЖАКУЗИ БАСЕЙНИ И СОЛАРИУМ, ШЕЗЛОНГИ И КЪРПИ ЗА БАСЕЙН;
 • ПРОГРАМА С АТРАКТИВНИ ИГРИ – КАРАОКЕ, СПОРТНИ НАДПРЕВАРИ, УРОЦИ ПО ТАНЦИ, ЖИВА МУЗИКА, ТЕМАТИЧНИ ПАРТИТА ВЕЧЕР;
 • ФИТНЕС ЦЕНТЪР С НАЙ-СЪВРЕМЕННО ОБОРУДВАНЕ;
 • ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • КЕТЪРИНГ В САМОЛЕТА ПО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТА;
 • БАКШИШИ;
 • СИТИ ТАКСА В ДУБАЙ;
 • ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ КЪМ ПЕРСОНАЛА НА КОРАБА – 11 ЕВРО НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
 • НАПИТКИ, ОСВЕН УПОМЕНАТИТЕ КАТО ВКЛЮЧЕНИ;
 • НЯКОИ РЕСТОРАНТИ;
 • КАЗИНО;
 • ПОЛЗВАНЕ НА ТЕЛЕФОН, ИНТЕРНЕТ;
 • СПА УСЛУГИ, ФРИЗЬОР, МАНИКЮР И ПЕДИКЮР, ФИТНЕС ИНСТРУКТОР;
 • МЕДИЦИНСКИ И ФОТОГРАФСКИ УСЛУГИ, ПРАНЕ;
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВА С ПОКРИТИЕ 10000 ЕВРО – 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;
 • ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
 • ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, АКО ТАКАВА СЕ НАЛОЖИ.

Допълнителни услуги

 • Екскурзия до Доха - Цена за възрастен/Цена за дете до 11 г. - 165 лв./153 лв.
 • Екскурзия до Мускат - Цена за възрастен/Цена за дете до 17 г. - 118 лв./98 лв.
 • Сафари в пустинята с барбекю-вечеря - Цена за възрастен/Цена за дете до 11 г. - 133 лв./112 лв.
 • Бурж Халифа - Цена за възрастен/Цена за дете до 11 г. - 120 лв./110 лв.
 • Стария Дубай - Цена за възрастен/Цена за дете до 11 г. - 92 лв./82 лв.
 • Магическите градини - Цена за възрастен/Цена за дете до 17 г. - 95 лв./85 лв.
 • Екскурзия до Абу Даби -Цена за възрастен/Цена за дете до 11 г. - 195 лв./185 лв.
 • Пакет напитки My Drinks - 480 лв.
 • Пакет напитки My Drinks Plus - 636 лв.
 • Пакет напитки My Soft Drinks - 323 лв.

Полезна информация

Необходими документи: изисква се задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Ресторанти:
Часовете за хранене на Costa Toscana са съобразени с навиците на европейската публика. Това означава, че ранната вечеря е в 19:00 ч., а най-късната - в 21:00 ч.. Има ресторант на бюфет, който започва  да работи в 20:00 ч., докато повечето други ресторанти отварят малко по-рано, в 19:00 ч. Повечето ресторанти затварят следобед: обядът приключва в 15:00 ч. и, с изключение на чай и сладкиши в La Sagra Dei Sapori на палуба 8, сервирани между 16:30 и 17:30 ч., другите ресторанти са затворени до началото на вечерята. Някои от ресторантите са с допълнително заплащане и изискват резервация на място. Качеството на храната на борда е изключително високо във всички заведения. Ястията обикновено са несложни, но изключително вкусни и отразяват местните италиански и испански вкусове. Това означава паеля, риба, месо и прясно приготвена паста, като продуктите, с които се готви, са пресни и висококачествени. 

Ресторанти, в които храненето на гостите е включено в цената на пакета: 

 • La Maremma (палуба 6); L'Oliveto (палуба 5); Il Vigneto Osteria (палуба 7) са трите основни ресторанта на Costa Toscana, които се различават по между си само по отношение на декора, но предлагат едно и също меню. При по-натоварените круизи бюфетната зона La Sagra Dei Sapori на палуба 8 също се използва като основно място за хранене. Менюто е различно всеки ден, с различни предложения за обяд и вечеря.
 • L'Argentario (палуба 6): предлага закуска, обяд и вечеря за златни и платинени членове на програмата CClub Past Passenger на Costa. Тук гостите могат да се порадват на по-интимна и спокойна обстановка, отколкото в често натоварените основни ресторанти на кораба, въпреки че предлаганите менюта са идентични с тези в основните ресторанти.
 • Bellavista (Палуба 8): елитен ресторант за настанените в апартаменти. В допълнение към храненето в интимна обстановка, закуската, обядът и вечерята тук се приготвят a' la minute - приготвени по поръчка от меню, което предлага различни гурме селекции, заедно с менюто, което се сервира в основните ресторанти.
 • La Sagra Dei Sapori (Палуба 8): ресторант на бюфет - сервира закуска, обяд и вечеря в изключително атрактивна обстановка, като се разполага както на левия, така и на десния борд на кораба. Ястия като паста и яйца се приготвят по поръчка, а разнообразието от риба, меса, колбаси и десерти е огромно.
 • Squok (палуба 16): разположен точно пред детските клубове Squok Club & Baby Squok, този ресторант е предназначен за семействата с малки деца и предлага прости ястия, които със сигурност ще Ви харесат. Децата могат да избират от ястия като зеленчукова супа, спагети с доматен сос, талятели със сос болонезе, шницел по милански, пилешки и телешки бургери, вюрстел и др. За тези, които предпочитат да вечерят другаде, менюто на Squok Kid's се предлага в повечето безплатни заведения за хранене.
 • Ferrari Spazio Bollicine (Палуба 8) : тук се предлагат леки хапки, мезета и менюта за дегустация, съчетани с вина – пенливо вино, розе, бели и червено вино. Цената на менютата започва от около 20 евро.
 • Heineken Star Club & Bistro (Палуба 7) : наполовина кръчма, наполовина стек хаус, Heineken Star Club & Bistro предлага всичко - от пържени картофи с майонеза и кетчуп до пържоли. Не се изискват резервация за бара, но такава е необходима за стекхауса , който предлага говеждо от Пиемонте.
 • Teppanyaki (Палуба 8) : предлага вегетариански, класически и луксозни менюта.
 • Archipelago (Палуба 7):  предлага менюта, създадени от известни европейски готвачи, съчетани с прекрасен морски декор, този ресторант е първокласното изживяване за хранене на борда на Costa Toscana.
 • The Salty Beach Street Food (палуба 16) : тук се предлагат основно бургери край басейна и пържени картофи за около 4 – 5 евро.
 • Nutella at Costa (Палуба 17) : тук, край басейна, се предлагат всякакъв вид десерти с Nutella, включително, разбира се, палачинки.

Ресторанти с доплащане: 

 • Green Healthy Food (Палуба 18) : ако следите калориите, вкусните ястия, салати и плодове, сервирани в това заведение на открито, са за Вас;
 • KikiPoke (палуба 17) : тук вие избирате ориза си, протеините и зеленчуците, а готвачите правят останалото. Доплащането е 3 евро за малка купа или 4 евро за голяма;
 • Pummid'Oro Pizzeria (Палуба 8) : тук се предлагат обичаните от всички италиански пици, като се работи с брашно 00 и се предлагат и пици с намалено съдържание на глутен. Класическата пица Margherita струва около 9 евро, а по-екзотичните пици – около 15 евро. Качеството е сравнимо с ресторантите в италианските ресторанти на сушата, а мястото е изключително популярно сред семейства с деца, които предпочитат да се хранят по-рано;
 • Sushino at Costa (Палуба 7) : Разположен до бар Campari на Палуба 7 (дори има отстъпка за тези, които закупят напитка от Campari и искат да я съчетаят със суши), Sushino at Costa предлага суши, сашими и храна за вкъщи. Ястията  за обяд и вечеря, започват от 21 евро, а а-ла-карт цените за суши и сашими варират от 8 до 11 евро;
 • Gelateria Amarillo (Палуба 17 и Палуба 8) : Gelateria Amarillo можете да намерите на две места на борда на Costa Toscana: едното е на Палуба 17, в зоната на вътрешния басейн, а другата - на Палуба 8 отпред. И двете предлагат истински, класически италиански сладолед, който определено може да съперничи на най-добрите сладоледаджийници на сушата.
 • Румсървис: Винаги на разположение чрез сканиране на QR кода на нощното ви шкафче в каютата.

Вегетариански ястия се предлагат във всички ресторанти.

Развлечения и дейности на борда

 • Почивката на Costa Toscana, ще Ви остави незабравими спомени. Очакват ви представления с международно известни артисти, плувни басейни с пързалки и водни игри, подходящи за всички възрасти, спа център и модерна фитнес зала и какво ли не още!
 • От площадката Passeggiata Volare, която, със своите 65 метра, е най-високата точка на кораба, пътешествениците могат да се наслаждават на впечатляваща гледка. Сърцето на кораба е амфитеатъра „Колизeум“ - зона, разположена в средата на кораба, от палуба 6 до палуба 8, и в която можете да се насладите на чудни представления. В близост се намират някои от основните тематични барове и ресторанти. Тези, които са в настроение за пазаруване, хранене и развлечения, бързо ще се озоват на Piazza dei Miracoli, на носа на лайнера. Poltrona Frau Arena е многофункционално пространство, което може да се превърне в театър през деня и вечерта, а през нощта - в дискотека. Децата ще се чувстват като у дома си в новата зона за видеоигри Squok Club, а да не говорим за аквапарка Splash AcquaPark, който е разположен на най-горната палуба и има виеща се водна пързалка.
 • Пълният релакс е гарантиран в уелнес зоната Sole Mio, която предлага салон за красота, сауни, басейн за таласотерапия, 16 стаи за процедури и стаи за сняг, солени стаи и стаи за релакс. Любителите на слънцето могат да се настанят удобно на шезлонг около някой от басейните.
 • Отдихът и фитнесът са синоними за много летовници, факт, който не е пропуснат на Costa Toscana. Корабът предлага, наред с много други спортни съоръжения, една прекрасна многофункционална спортна площадка с изглед към морето и фитнес зала, снабдена с най-новото оборудване на Technogym.

Допълнителна такса се плаща за: Спортни и танцови тренировки и уроци - с изключение на някои фитнес тренировки с инструктор, останалите се заплащат; СПА центърът и всички процедури в него.

С деца на круиз: За да осигури едновременно развлечения за децата и безгрижна почивка на родителите, Costa развива специална програма Costa Kids Program, която обединява всички занимания и професионалната грижа за малките пасажери, със и без техните родители по време на круиза:

 • детски карнавали и партита, уроци по италиански, пластика, рисуване, танци за деца, много игри, спортни състезания, музикални вечери; диско партита; тематични вечери за деца с предвидено детско меню;
 • занималня и детска градина за деца от 3 до 11 години – безплатна до 1.30 ч. през нощта.

Тези дейности са включени в цената на круиза и са организирани и водени от старателни и добре обучени за работа с деца млади служители на Costa. Провеждат се почти през целия ден: от 9 до 12 ч., от 15 до 18 ч. и от 21.30 до 23.30 ч. и са съобразени с възрастта на децата, които са разделени на 4 групи:

 • Mini club – деца от 3 до 6 години;
 • Maxi club – от 7 до 11 години;
 • Teen Junior – от 12 до 14 години (само за някои круизи);
 • Teen – от 15 до 17 години.

Интернет - По време на вашия круиз с Costa Toscana можете да ползвате интернет чрез:

Wi-Fi връзка от собствен компютър, телефон, таблет или друго устройство, до която има достъп във всички общи части и някои каюти; кабелен интернет на настолни компютри в интернет кафе на борда на кораб.

Чуждестранна валута:

 • Еврото е официална валута на борда;
 • ОАЕ – дирхам;
 • Оман – омански риал;
 • Катар – катарски риал.

Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 220-115 Волта/60Hz. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите, е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

УСЛОВИЯ ПО ДОГОВОРА

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 60 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 90 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 91 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50 лв.;
 • ако прекратяването е в периода от 90 до 61 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е в периода от 60 до 31 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.
Имате въпроси? Обадете ни се?0889 299 733
5+0=?