Наблюдение на Северното сияние в Национален парк Абиско

Lonely Planet e вписал Абиско като едно от 10-те най-добри места за наблюдение на Северното Сияние (Аурора Бореалис). В Абиско са направени някои от най-пленителните снимки на Аурора. Тук се намира т.нар. Синя дупка – „дупка” в небето, която е без облаци и е посочена от НАСА като най-ясното място за наблюдение на Северното сияние.

Програма

Ден 1: Пристигане. Кируна - Абиско
Пристигане в Кируна.Транспорт от летището в Кируна до Национален парк Абиско. Настаняване в хотела и свободно време за разходки в парка. Вечерта се отправяме с местен водач на пешеходен преход за наблюдение на Северното сияние. Нощувка.

Ден 2-4: Национален парк Абиско
Тези три дни ще имаме възможност да опознаем Абиско и на наблюдаваме Северното сияние всяка вечер. През деня ще правим разходки и посещаваме обекти в парка, както и ще се възползваме от възможността за посещение на фьорда Нарвик в Норвегия.

Ден 5: Абиско - Кируна. Отпътуване
Посещение по желание на Ледения хотел, една от атракциите на Абиско, и трансфер до летището. Отпътуване.

 

Важно: За да се възползвате от груповият трансфер от и до летището в Кируна, полетът ви трябва да пристига между 13:00 и 14:00 часа на първия ден и да е след 13:00 часа на последния.

Маршрут

Цени и дати

Дати на заминаване:

Цена:

Доп. единична стая

05.03.2022 г.

1147 лв.

363 лв.

 

Цената включва:

 • 4 нощувки в хижа в Абиско в стаи с две легла без закуска
 • транспорт от летището в Кируна до Абиско и обратно
 • вечерни пешеходни преходи за наблюдение на сиянието
 • посещение на музея на Национален парк Абиско
 • пешеходни преходи през деня
 • английско-говорещ водач в Абиско 

Цената не включва:

 • самолетни билети
 • мед. застраховка
 • храна
 • допълнителни нощувки в Стокхолм или Абиско: при запитване

Допълнителни услуги:

 • спално бельо и кърпи в хижата -40 лв.

Допълнителни услуги

По желание (предварителна заявка, заплащане на място):

Екскурзия до Нарвик фьорд в Норвегия (85 км от Абиско)
Нарвик е най-дългият фьорд в норвежкия район Нордланд със спираща дъха красота. Ще спрем на най-живописните места за невероятни снимки. По пътя посещаваме няколко исторически места. Ще отидем и до брега на океана. В градчето Нарвик ще посетим и рибния пазар, откъдето може да си купите прясно уловена риба за вечеря. Ще се отбием за питие и в Sky Bar за фантастични гледки. След обяд ще имаме свободно време преди да отпътуваме обратно за Абиско. (110 лв)

Кучешки впряг (2 часа/ 305 -325 лв)
Можете да управлявате шейната сами (325 лв.), под ръководството на професионален гид, който ще кара близо до вас или просто да се повозите в нея (305 лв). 

Екскурзия до леден хотел (187 лв)
Ще разгледате ледените стаи и впечатляващите скулптури. Има дори леден бар и параклис, направени от лед. Това е едно незабравимо преживяване за всеки, който се интересува от нестандартни и оригинални идеи.

Обиколка със снегомобил (167 - 315 лв)
Едно вълнуващо зимно приключение - цената варира в зависимост от това дали ще изберете да управлявате снегомобила сами или да само да се повозите, докато се любувате на приказната природа на парка Абиско.

Ледено катерене (160лв)
Абиско и множеството му замръзнали водопади е перфектноно място да пробвате този интересен и вълнуващ спорт, като ще получите подходяща екипировка и инструкции преди да се качите на леда.

Леден риболов (160 лв)
Едно едновременно успокояващо и вълнуващо преживяване. Докато чакате рибата да се хване, ще се насладите на невероятните арктически пейзажи, които ви заобикалят. Ако сте късметлии, може да уловите пъстърва или лъчеперка.

Полезна информация

Практическа информация:

 • Настаняването е в стаи с две легла, като те са на етажи. Санитарните възли са общи, вътре в хижата. В стаите има одеяла и възглавници, но няма чаршафи и кърпи. Може да си носите собствени или да наемете. В хижата има напълно оборудвана кухня. Близо до хижата има магазин за хранителни стоки, където може да се купят всички необходими продукти и да се готви в кухнята на хижата. Също наблизо има и ресторант. Групата в Абиско ще бъде международна с английско-говорещ водач.
 • В Абиско небето е чисто и няма градове наблизо, които да причиняват светлинно замърсяване. Абиско е толкова на север, че сиянието може да се види през целия период от септември до средата на април. То озарява небето почти на цялата територия на парка, разположен на 100 км северно от Кируна по пътя към Нарвик. Това пътуване ще ви остави безмълвни пред полярната красота!

 

Полетна информация:

Препоръчани полети:

 • Полет Стокхолм (летище Арланда) - Кируна с Norwegian Air 10:50 – 12:25 
 • Полет Кируна - Стокхолм (летище Арланда) със авиокомпания SAS 09:00 - 10:40Имате въпроси? Обадете ни се?0889 299 733
8+4=?