Нова година 2022 в Грузия със самолет

Новогодишна приказка в полите на величествен Кавказ!

Програма

1 ден София - Истанбул - Тбилиси

Среща на летище София, Терминал 2 и в 09.50 ч. полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 12.10 ч. и продължаване с полет за Тбилиси в 13.50 ч. Кацане в Тбилиси в 17.10 ч. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотел. По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в хотела. Нощувка.

2 ден Тбилиси - Мцхета - Гори - Уплисцихе - Тбилиси

Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Мцхета, Гори и Уплицихе. Отпътуване за старата столица Мцхета (UNESCO) - един от най-древните градове на Грузия и нейна първа столица. Градът със своите многобройни църкви и манастири е важно религиозно средище в страната, като често е наричан и втори Йерусалим. Най-важният обект в града е Катедралата Светисховели, където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Това прави Катедралата най-важния религиозен обект в страната. Посещението на древната столица включва и разглеждане на манастира Самтавро, в който е положено тялото на първият грузински владетел приел християнството за държавна религия цар Мириан III. Следва посещение на един от най-древните храмове в страната – манастира Джвари. Разположен на висок хълм, манастирът предлага незабравима гледка към Мцхета и мястото на което р. Арагви се влива в р. Мтквари. Продължаване за Гори и посещение на къщата-музей на Йосиф Висарионович Сталин. Програмата продължава със спирка за разглеждане на пещерния град Уплисцихе, един от най-ранните градове, създадени на територията на страната. Преди налагането на християнството в страната, пещерите често са използвани за извършването на езически ритуали. След пещерния град, връщане към Тбилиси. По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в местен ресторант с включен трансфер. Нощувка.

3 ден Тбилиси - серните бани

Закуска. Начало на обиколка на Тбилиси. Градът е създаден през V в. и скоро след създаването си се превръща в столица на древната грузинска държава. Днес той е важен политически, икономически и индустриален център. Обиколката включва посещение на църквата Метехи, построена на хълм над р. Мтквари и минаване през района на прочутите серни бани. Изкачване с лифт до крепостта Нарикала, около която се смята, че е израстнала грузинската столица. Турът на Тбилиси продължава минавайки през площад Мейдани и ул. Шардени с нейните модни кафенета и художествени галерии до модерния символ на Грузинската столица – Моста на Мира. Ще бъде посетена и катедралата Самеба. Обиколката ще завърши с преминаване покрай Площада на свободата и по прочутия булевард Руставели, където се намират забележителности като сградата на Националната Опера и Парламента. Следобед е предвидено и посещение на серните бани (срещу допълнително заплащане), където групата ще може да се отпусне след обиколката на града и да се подготви за новогодишната нощ. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела (срещу допълнително заплащане). Нощувка. ЧЕСТИТА НОВА 2022 ГОДИНА!

4 ден Тбилиси

Късна закуска. Свободно време в Тбилиси, предвидено за почивка или самостоятелна разходка и по-задълбочено опознаване на привлекателната грузинска столица. Развлеченията, които Тбилиси предлага са разнообразни и подходящи за всеки клиент. Част от тях са разходка из китните улички на стария град, където туристите биват привлечени и запленени от множеството магазинчета, предлагащи сувенири и традиционни грузински изделия, ресторанти с невъобразими гастрономически наслади и красиви гледки, буквални изскачащи иззад всеки ъгъл. Интерес представляват и увеселителния парк Мтатсминда, както и ботаническата градина и зоопарка на града. Нощувка.

5 ден Тбилиси - Сигнаги - Бодбе - Кварели - Тбилиси

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Кварели с дегустация на вино. Отпътуване за Сигнаги – известен още като градът на любовта. Добре запазената крепост, красивата църква Св. Стефан, калдаръмените улички, живописното разположение на града и прословутото кахетинско вино, правят престоя наистина незабравимо преживяване. Следваща спирка е женският манастир Бодбе, създаден от покровителката на Грузия св. Нино. Последна спирка за деня е посещението на винарна в Кварели, където се пазят, вкопани в галерия в Кавказ превъзходни вина, от които групата ще дегустира две от тях. Връщане в Тбилиси. По желание и срещу допълнително заплащане вечеря в местен ресторант с включен трансфер. Нощувка.

6 ден Тбилиси - Истанбул - София

Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището. Полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул в 12.00 ч. Кацане в 13.25 ч. Следващ полет за София в 14.55 ч. Кацане на аерогара София в 15.10 ч.

Маршрут

Цени и дати

Дата на тръгване Човек в двойна стая Единична стая
29.12.2021 2197 лв 2585 лв

Цената включва:

 • самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с включени летищни такси 190 EUR към 14.05.21 г.
 • включен 1 бр. основен багаж до 32 кг и 1 брой ръчен до 8 кг с размери 55х40х23
 • 5 нощувки със закуски в хотел 4* в Тбилиси
 • всички трансфери по програмата с климатизиран автобус (минибус)
 • автобусна и пешеходна обиколка на Тбилиси
 • изкачване с лифт до крепостта Нарикала в Тбилиси
 • представител на Туроператора по време на пътуването

Цената не включва:

 • бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите
 • хранения, невключени в пакетната цена

 

Допълнителни услуги

Допълнителни екскурзии и услуги /заплащат се с основния пакет/:

 • вечеря в хотела /1-я ден/ – 43 лв.
 • вечеря в местен ресторант /2-ри ден/ – 72 лв.
 • вечеря в местен ресторант /5-ти ден/ – 72 лв.
 • посещение на серните бани за 1 час (кабина за 4-ма) – 96 лв.
 • екскурзия до Сигнаги, Бодбе и Кварели с дегустация на вина – 97 EUR/190 лв. при мин. 6 туристи
 • Новогодишна Гала вечеря в местен ресторант с програма и  включен трансфер от/до хотела – 164 EUR/ 321 лв.  
 • медицинска застраховка с покритие до 100 000 лв. за лица до 65 г.– 33.00 лв., над 66 г. – 85 лв.,
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 24 EUR.

Полезна информация

Парична единица на Грузия: лари (GEL), 1 лари =100 тетри, 1 USD = 3.30 GEL

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 16 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Начин на плащане: депозит – 250 лв., доплащане – до 55 дни преди отпътуване.

Необходими документи: задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване.

Пътуването е без задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени;

Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Анулации и неустойки:

 • до 96 дни преди заминаване - без неустойка
 • от 95 до 56 дни преди заминаване - 250 лв. неустойка
 • от 55 до 40 дни преди заминаване - 500 лв. неустойка
 • от 40 дни до датата на заминаване се удържа пълната стойност на пътуването
 • преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка - до 20 дни преди заминаване;

Анулации и възстанояване на суми: 

 • при анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията
 • при активация на полицата “Отмяна на пътуване”, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК “Мондиал Асистанс”.
 • при невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка, свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
 • Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“ /препоръчителна/: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката „Отмяна на пътуване“ има Ковид покритие.

Хотели в тази оферта

Хотел, предвиден по програмата:
хотел Citrus - 4* (http://www.hotelcitrus.ge/ge/) или подобен в Тбилиси.6
Имате въпроси? Обадете ни се?0889 299 733
4+0=?