НОВА ГОДИНА НА БАЛИ – УБУД И НУСА ДУА

Програма

1 ден 26.12.2024 София – Доха
Полет София – Доха /12:40-18:15/ и Доха – Денпасар /01:50-16:30/. Докато чакаме полета ни до Денпасар, може да се включите в допълнителната ни екскурзия из нощна Доха. Турът ни ще започне с разходка през новия район Мшейреб, разположен в историческия център на Доха. Интересно е, че изграждането му е съчетание на най-новите екологични технологии и традиционните бедуински методи за усвояване и използване на силата на вятъра за охлаждане. Ще продължим към стария емблематичен пазар Сук Уакиф (Souq Wakif). Традиционен пазар с безброй малки магазинчета, където ще откриете всичко от керамични ръчно изработени изделия, подправки, арабски сладкиши и парфюми, традиционни облекла и класически сувенири. Продължаваме с преминаване през Уест Бей, или Новия център на Доха, с впечатляващите небостъргачи и пешеходната крайморска алея „Корниш“. Неусетно ще се озовем пред Културното селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, алеи за разходки, прекрасни ресторанти и кафенета, както и център на много и различни по рода си събития. Отправяме се към Перлата – един от най-луксозните райони в Доха представлява изкуствен остров във формата на наниз от перли, вдъхновен от миналото на катарския народ. След тази приказна разходка из космополитна и шарена Доха ще се върнем на летището за следващия ни полет.

2 ден 27.12.2024 Доха – Денпасар
След пристигането ни в Индонезия, ще имаме трансфер до хотела в Убуд. Централното разположение на хотелите ни дават възможност да се разходим самостоятелно и да опознаем района. Не е случайно, че Бали е сред най-популярните дестинации в света. Възможността да се насладите на удобствата на курортите и препоръчаните СПА изживявания, заедно с красивите плажове, зеленината и гостоприемната култура на местните, превръщат Бали в неповторимо изживяване. Името на града произлиза от думата „ubad“, което означава лечение с традиционните лечебни растения, които естествено растат тук. Посетете храма Сарасвати, Кралския дворец, традиционния местен пазар и Свещената маймунска. Пури Пенатаран Сарасвати е малък хиндуистки храм, построен през 1951 г. и разположен в центъра на Убуд. Изящният храм е посветен на Сарасвати – богинята на познанието, музиката, изкуствата, мъдростта и учението. Кралският дворец в Убуд ( познат като Puri Saren Agung) е комплекс от исторически сгради. Дворецът е бил официална резиденция на кралското семейство на Убуд. Построен от крал Ида Тжокорда Путу Кандел (1800-1823 г.), днес дворецът се обитава от многобройните негови наследници.

3 ден 28.12.2024 Убуд
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия до храма Besakish, известен като Храмът майка, и Карангасем. Преди да стигнем до най-големия и значим храм, ще спрем до Залата на правосъдието в старата столица Клунклунг – известна с богатата си орнаментация и красива архитектура.
Предполага се, че храмът-майка, както е известен Бесаких, е възникнал още в праисторическо време като светилище на бога на планината Агуну. Потоците лава от разрушителното изригване на вулкана Агунг през 1963 г. така и не успяват да достигнат комплекса. Ще посетим и Тенганан – едно от оригиналните села „Ага“ на Бали, чиите традиции остават почти непроменени през вековете. Пътуванете ни продължава през морския курорт Канди Даса до Кусамба, малко рибарско селище, последвано от Пещерата на прилепите, където стените буквално вибрират от хиляди прилепи. Пещерата се смята за свещена, със светилища и храм, защитаващ входа.

4 ден 29.12.2024 Убуд
Закуска. Свободно време или екскурзия до храма Лемпуянг – Портата на Рая и водните градини в Тирта Ганга. Екскурзията ни ще започне в 07:00 ч. след ранната ни закуска. Отправяме се към един от най-великолепните храмове на острова – Лемпуянг. Храмовият комплекс се състои от 7 храма, разположени в едноименната планина. До светилището ще стигнем, изкачвайки 1700 стъпала. А от най-ниско разположения храм ще имаме възможност да се любуваме на зашеметяващите гледки, донесли името на мястото „Портите на Рая“.
Следващата ни спирка е Тирта Ганга, или “свещените води на река Ганг”, най-сакралната от всички реки за хиндуистите, течаща от сплетените коси на Шива. За балийците водата е един от петте елемента, които съставляват Вселената и има силата да пречиства духа. Мястото е бивш дворец, принадлежащ на кралското семейство на Карангасем. Кралската водна градина Тирта Ганга е зашеметяващ лабиринт от езера и впечатляващи фонтани, заобиколени от буйни градини със статуи и каменни резби. Комплексът от дворец и градина с площ от един хектар е разположен в средата на грандиозни тучни зелени оризови полета, сгушени около естествените извори на Реяса. Водата от естествените извори на Тирта Ганга винаги е била смятана за свещена и често се използва за религиозни церемонии. Градините там представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика. Ще отделим време, за да се полюбуваме на комбинацията от балийска и европейска архитектура, която се вижда в богато украсените стълбове, статуи, градина и басейни на двореца.
Следва обяд в местен ресторант, а след него ще се върнем в хотела.

5 ден 30.12.2024 Убуд – Нуса Дуа
Закуска. Закуска. Освобождаваме хотела и се отправяме към Нуса Дуа – известните плажове на Бали. По пътя ще посетим Селото на дърворезбата – Мас, за да видим отблизо как се изработват истински произведения на изкуството от махагон и други ценни дървесини по традиционни методи. Следва Селук, или Сребърното село, където се изработват уникални сребърни и златни изделия. Пътят ни продължава към една от основните забележителности в Батуан – храма Pura Puseh Desa Batuan, един от трите, посветени на индуистки богове в района. След като обядваме в местен ресторант, ще се настаним в хотела и ще имаме свободно време за плаж.

6 ден 31.12.2024 Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за плаж или за допълнителни екскурзии:
Целодневна екскурзия до Нуса Пенида, за която ще тръгнем от хотела в 07:00 ч. до пристанището Санур. Ще се качим на лодка и ще отпътуваме в 8:00 часа за Нуса Пенида. Плаването с лодката е около 50 минути, след което ще акостираме на остров Пенида. Ще имаме време за плаж, а защо не и за гмуркане с шнорхел. След обяд в местен ресторант, ще посетим село Тоя Пакех, за да видим бита на местните. Оттам ще се изкачим по сложно стълбище до храма Далем Пед, преди да се качим на лодката, за да се върнем в Санур и да отпътуваме от Пенида.
Другото ни предложение е сафари със слонове в парка Таро – едно от най-вълнуващите изживявания на острова. Най-големият парк за слонове е разположен на повече от 3 хектара. Като официален член на Световната зоологическа асоциация, тук живеят 31 слона от остров Суматра. Ще направим разходка на гърба на слон за около 25 мин. и ще можем да храним, къпем и дори да видим как рисуват. След обяд ще се върнем в хотела около 15:00 ч.
Вечерта ни очаква празнична новогодишна вечеря.

7 ден 01.01.2025 Нуса Дуа
Закуска. Първият ден на 2025 г. е свободен за плаж и почивка.

8 ден 02.01.2025 Нуса Дуа
Закуска. Свободно време или екскурзия до до Храмовете Таман Аюн и Танах Лот и плажа Джимбаран с вечеря на плажа Джимбаран.
Около обяд ще посетим два от емблематичните храма в Бали Таман Аюн и залеза на храма Танах Лот. Храмът Таман Аюн е кралски храм на династията Менгви и се намира в село Менгви. Храмът е хиндуистки, има уникален дизайн с отличителна архитектура в балийски стил. Заобикалящото го езеро създава илюзия за плаваща градина във водата. Името на храма идва от думите Таман, което означава градина и Аюн, което означава красива. Храмът е построен от краля на Менгви около 1632 – 1634 г. и е реновиран няколко пъти.
Храмът Танах Лот е най-емблематичният древен хиндуистки храм, посветен на Дева Барунак, пазителят на океаните. Построен е върху голямо скално образувание на брега океана и изглежда като малък остров. Има свещена пещера, обитавана от свещените морски змии, за които се смята, че са въплъщения на Данг Хянг Нирартха (основател на храма) и извор със свещена вода. 

9 ден 03.01.2025 Нуса Дуа – Доха
Закуска. Възможност за късно освобождаване на хотела, срещу доплащане. Около 17:00 ч. трансфер до летището. Преди да стигнем до летището ще се отправим към залива Джимбаран, за да се насладим на прощална барбекю вечеря на плажа с пресни морски дарове на фона на незабравимия залез на Бали. Менюто е с рибни продукти. Тези, които предпочитат пилешко или веган меню, може да го заявят предварително. 

10 ден 04.01.2025 
Полет Денпасар – Доха /00:10-05:00/ и полет Доха – София /07:30-11:40/

Маршрут

София – Доха – Денпасар – Доха - София

Цени и дати

Цени за ранни резервации до 31.05.2024 

Примерни хотели

На човек в двойна стая

Единична стая

The Grand Bali 4*

Ubud Wana Resort 4* (или подобни)

4690 лв.

5500 лв.

Merusaka Nusa Dua 5* Adiwana Resort Jembawan 4* (или подобни)

5690 лв.

7350 лв.

Настаняване на терти възрастен и дете (2-11,99 г.) на допълнително легло – на запитване

Стандартни цени

Примерни хотели

На човек в двойна стая

Единична стая

The Grand Bali 4*

Ubud Wana Resort 4* (или подобни)

4990 лв.

5800 лв.

Merusaka Nusa Dua 5* 

Adiwana Resort Jembawan 4* (или подобни)

5990 лв.

7650 лв.

Настаняване на трети възрастен и дете (2-11,99 г.) на допълнително легло – на запитване

Цената включва:

 • Самолетни билети София – Доха – Денпасар – Доха - София с Катарски авиолинии и чекиран багаж до 25 кг и 7 кг ръчен багаж

 • 3 нощувки с 3 закуски в избрания хотел в Убуд

 • 4 нощувки с 4 закуски в избрания хотел в Нуса Дуа

 • Трансфери летище – хотел - летище

 • Екскурзия до Мас, Селук и Pura Puseh Desa Batuan с включен обяд;

 • Посещение на плажа Джимбаран с включена вечеря;

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс

 • Тур мениджър от пристигането в Сингапур до отпътуването в Бали

Цената не включва:

 • Виза за Индонезия – 35 $/30 euro/500 000 IDR на човек. Издава се на място /възможни са промени/

 • Допълнителни екскурзии

 • Новогодишна вечеря – За The Grand Bali 4* – 145 лв. на човек; За Merusaka Nusa Dua 5* - 260 лв. на човек. Заплаща се задължително;

 • Късно освобождаване на стаите в Нуса Дуа в деня на отпътуване. Заплаща се по желание и се заявява към момента на резервацията: За The Grand Bali 4* – 120 лв. на стая; За Merusaka Nusa Dua 5* - 200 лв. на стая;

 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 20 лв.

 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 40 лв.

 • Сервизно обслужване – 30 долара на човек (заплаща се от България)

 • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително

 • Горивна такса

 • Избор на седалка в самолета (авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип) - цена на запитване

Допълнителни услуги

 • Сити тур „Нощна Доха“ - 60 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 10 участника;
 • Сафари със слонове – 104 евро на човек с включени трансфери. Екскурзията е без български водач и се провежда при мин. 2 участника; 
 • Екскурзия до Нуса Пенида – 85 евро на човек. Екскурзията е без български водач и се провежда при мин. 4 участника;
 • Екскурзия храма Besakish („Храмът майка“) и Карангасем – 95 евро. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
 • Екскурзия до храмовете Таман Аюн и Танах Лот – 85 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
 • Екскурзия до храма Лемпуянг – Портата на Рая и водните градини в Тирта Ганга – 101 евро на човек. Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;

Екскурзиите се заявяват и заплащат от България, осъществяват се при посочения минумум събрани туристи.

Полезна информация

 • Екскурзията се осъществява при 15 пълно платили.  
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България. В зависимост от метеорологичните условия е възможна промяна в поредността на екскурзиите.
 • Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията. 
 • Възможно е хотелът да бъде сменен с друг от същата категория.
 • Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите. 
 • За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
 • Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,80 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Не са необходими ваксинации.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
 • Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100004800
 • Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.


Резервации:

 • При резервация се заплащат 2000 лв.
 • Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуванеИмате въпроси? Обадете ни се?0889 299 733
6+5=?