Оман – истинска арабска приказка

С директни чартърни полети от София!

Оман е най-старата независима държава на Арабския полуостров, с хилядолетна история, известна като родината на Синдбад Мореплавателя. Модерна и развиваща се страна, запазила своята самобитност и достойнството на народа си, благодарение на толерантността, уважението и морала си.Страната е известна с най-строгите си закони за защита на околната среда, което е особено важно, отчитайки факта, че основното производство е добивът на петрол. Истинска арабска приказка, с необятни пясъчни дюни, дълбоко изрязани заливи и величествени планини.

Програма

Ден 1 - СОФИЯ-МУСКАТ

Отпътуване от летище София в 23,00 ч. за Мускат с директен чартърен полет на European Air Charter. Пристигане на летището в Мускат в 09,00ч. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Информационна среща с представителя на туроператора. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 - МУСКАТ

Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка

Преди обяд Полудневна обиколка на Мускат-туристическата Мека за арабския свят.

След обяд разходка Круиз по залез слънце с традиционна лодка.

Ден 3 - НИЗВА /пустинята УАХИБА

Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

Еднодневен тур до град Низва – културната столица на Оман

Или еднодневна обиколка из безкрайната червена пустиня Уахиба и очарователния Вади Бани Халид с джипове

Ден 4 - МУСКАТ- БАРКА- НАХАЛ

Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка

Еднодневна екскурзия из културните богатства на Оман.

Ден 5 - МУСКАТ- СОФИЯ

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 10,00 ч. Пристигане на летище София в 19,00 ч.

Маршрут

Допълнителни услуги

Екскурзия

Цена

възрастен в лв

Цена дете 2-11,99г в лв

Полудневна обиколка на Мускат-туристическата Мека за арабския свят

50 лв.

30 лв.

Круиз по залез слънце с традиционна лодка dhow

120 лв.

80 лв.

Еднодневен културен тур до Низва и Ал Хамра

140 лв.

110 лв.

Обиколка на безкрайната червена пустиня Уахиба и очарователния естествен оазис Вади Бани Халид

190 лв.

150 лв.

Културното богатства на Оман

150 лв.

90 лв.

 

Полудневна обиколка на Мускат-туристическата Мека за арабския свят -50 лева за възрастен, 30 лева за дете 2-11.99г.

Започваме с Голямата джамия-една от най-големите в света. Строена в периода 1995-2001г., в ислямски стил и е издигнат приживе паметник на оманският владетел Кабус бин Саид. Целият молитвен комплекс е разпрострян върху 416 000 кв.м, с водоскоци и цветни градини, отделно помещение за жени и басейни за ритуално измиване с чешми, пускани от фотоклетки. Основната джамия е с 5 минарета (централното е високо 91 м) и е със застроена площ 40 000 квадрата. Сградата уникално съчетава извивките на индийското архитектурно бижу “Тадж Махал” в типично арабския стил. Всеки петък под позлатения купол в молитвената зала с размери 74,4 x 74,4 м , отправят молитви към Аллах 20 000 богомолци. Султан Кабус лично е поръчал на архитектите витражите от бронирано стъкло, позлатения 14-метров полилей от кристал Сваровски с 1 122 лампи.600 жени, в продължение на 27 месеца са тъкали ръчно килима, с размери 60х70 метра, тежък около 23 тона, с 1 млрд. и 700 млн. възелчета.За украсата отвътре са използвани 7 милиона изпечени глиджосани плочки. Специално от Италия е докаран мрамор, чиито полирани колони са украсени с резбовани фризове от цветя.*При посещение на храма се изисква специално облекло – покриване на тялото от главата до петите. Дамите трябва да покрият и главата си с шал. Следващата ни спирка от обиколката е Мутрах Сук – един от най-старите пазари в Оман, сочен за най-големия закрит пазар. Това е място, където можете да общувате с местните хора, да купите сувенири за приятели и семейство, а тесните алеи на сук с мистична миризма на сандалово дърво създават страхотна атмосфера. Тук любопитните могат да вдъхнат аромата на прочутият омански тамян, който се прави от смолата на специална акация, вирееща само в покрайнините на областта Салала, да опитат екзотични подправки и да си купят сувенири от чисто сребро, както и шалове от пашмина на зашеметяващи цени. Обиколката ще продължи с фотопауза при крепостите Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век и официалния дворец на Негово Величество, Султан Кабоос. Двореца Ал Алам е една от шестте султански резиденции с над 200 годишна история. Сега двореца се използва за официални визити на гости на държавата и на Кралското семейство и затова ще го разгледате само отвън. Не е отворен за посещения от туристи. Връщане в хотела.

Продължителност на екскурзията – около 4,30ч, преход макс.85 км.

Цената включва: трансфер, екскурзоводско обслужване

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Круиз по залез слънце с традиционна лодка dhow – 120 лева за възрастен , 80 лева за дете 2-11.99г.

Трансфер от хотела до пристанището Марина Бандар Качване на традиционна лодка dhowл Тя се използва от векове и е неразделна част от морската традиция на Оман. В миналото местните жители са пътували от една част на страната в друга и от една страна в друга с тези лодки. Насладете се на красивият пейзаж на крайбрежието на Мускат. Включени в пакетната цена са безалкохолни напитки, вода, фурми и оманско кафе. Трансфер до хотела обратно.

*Провежда се при подходящи метериологични условия.Продължителност на екскурзията – около 3ч, преход макс.45 км. осъшествява се в интервала 16-18,00ч.

Цената включва: трансфер, безалкохолни напитки, фурми и кафе по време на разходката

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Еднодневен културен тур до Низва и Ал Хамра- 140 лева за възрастен, 110 лева за дете 2-11.99г.

Някога градът е бил столица на династията Джуланда. през 6-ти и 7-ми век н.е. Днес е популярна туристическа атракция, с исторически сгради и внушителна средновековна крепост. Посещението ни започва от пристанището с престой в стария град и известния пазар на Низва. На този пазар могат да се видят пресни плодове и зеленчуци, билки и подправки, огромни купища фурми и прясно уловена риба, както и традиционните сребърни ръчно издълбани омански кинжали и бедуински сребърни бижута. Всеки петък тук все още се провежда пазара на добитък. Това е място, където можете да се потопите в някои от най- оригиналните стари традиции в Оман Продължаваме към средновековната крепост на града, която ни пренася в приказките на Шехерезада. Фотопауза при Кръглата кула от 17-ти век, която е най-впечатляващата кула в Оман. Построена върху здрава скална основа, тя можела да издържа на вибрациите на 24-те оръдия. Превъзходната панорамна гледка от върха дава на посетителите наслада за окото и поглед към цяла Низва. С джиповете се отправяме към планината. Недалеч от Низва, в подножието на планината е разположен град Ал Хамра – земя на колибите, където много от традиционните кирпичени къщи са недокоснати от времето. От археологическите разкопки се твърди, че селището е било населявано още от третото хилядолетие пр. Хр. Въпреки, че в по-голямата си част града е модерен, в традиционната -къща музей Bait Al Safah, местните жители показват оманските традиции в приготвяне на традиционния омански хляб, добив на масло, изпичането на кафени зърна и др.

Продължителност на екскурзията – около 8ч, преход макс.200 км в посока

Цената включва: трансфер, обяд /без напитки/, входни такси на описаните обекти , екскурзоводско обслужване

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Обиколка на безкрайната червена пустиня Уахиба и очарователния естествен оазис Вади Бани Халид – 190 лева за възрастен, 150 лева за дете 2-11.99г.

Wadi означава долина на арабски. Вади Бани Халид е едно от най-известните места в Оман, което привлича местни и чуждестранни посетители през цялата година. Представлява естествен и зашеметяващ пустинен оазис, с прозрачни зелени басейни с естествена изворна вода сред скали и финикови палми. Възможност за плуване./ Желателно е да носите широки дрехи и такива за плуване. Не се допуска оскъдно облекло, поради това, че мястото е силно посещавано и от местни жители /. След престоя в оазиса, посещаваме бедуински дом в пустиня-дом на силни традиции на арабското гостоприемство, за които мнозина са чували, но никога не са преживявали. Ще получим повече информация от първа ръка за техния начин на живот и бита им. Като част от Арабския полуостров, оманските земи са пълни със златни пясъци сред разпръснатите си пустини. Следва неописуемо усещане за адреналин, създадено от опитните ни шофьори над вълнообразните пясъчни дюни в пустинята. Вечерно завръщане в Мускат около 18:00 часа

Моля, носете удобни обувки и дрехи.

Продължителност на екскурзията – целодневна, около 9ч, преход 480 км.

Цената включва: трансфер, обяд пакет, екскурзовод

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Културното богатства на Оман- 150 лева за възрастен, 90 лева за дете 2-11.99г.

Отпътуваме за плодородния крайбрежен район на страната – Барка със спирка в едноименното селище Барка, където посещаваме традиционен пазар за прясна риба и зеленчуци. Следва селището Нахал, известно с красивата си крепост от 16 век, построена върху огромна скала и безброй финикови палми. В оазисът на Нахал има горещи минерални извори. Ще видим напоителната система от типа Фалаж- в превод от арабски означава “разделяне на части”, която ефективно разпределя водата между всички жители. През 2006 г. пет от напоителните системи на Оман са добавени към списъка на обектите на световното наследство на ЮНЕСКО. Следва посещение на музея Байт Ал Гашам- 200-годишна резиденция на бивш министър по време на управлението на султан Таймур бин Фейсал. Служи като археологически музей, с около 15 стаи и сграда на два етажа. Много често се използва за различни културни прояви. По време на тура е предвиден обяд. Връщаме се към Мускат за кратка обиколка на Кралската опера (отворена между 8:30 и 17:00 от събота до четвъртък). Тя е открита на 12 октомври 2011 г. с постановката на Турандот от Джакомо Пучини. Режисьор на спектакъла е легендарният Франко Дзефирели, а диригент на оркестъра на Арена ди Верона e знаменитият Пласидо Доминго, който има ангажименти за още няколко оперни постановки. Уникалният архитектурен комплекс е разположен на 80 хиляди кв.м., а основната зала е за 1100 души. Половината от цялата площ е заета от великолепни градини. Посетителите могат да видят основното фоайе с елегантното му голямо стълбище, балконите в залата и главната сцена. Посещаваме и Националният музей на Оман, който е създаден с указ на султана от 2013г, за да запази оманското културна наследство. Открит е на 14.12.2015г,в специално проектирана за целта сграда, наподобяваща дворец, с площ от 13 700 кв.м, 7000 експоната в 14 постоянни галерии, всяка от които обхваща различен аспект от културното наследство на Оман.

Продължителност на екскурзията 8 часа, преход около 260 км, с обяд/без напитки

Цената включва: трансфер, обяд, входни такси на обектите, екскурзовод

Цената не включва: разходи от личен характер.

Полезна информация

Полетно разписание: (подлежи на промяна)

 • Превозвач: European Air Charter
 • София-Мускат 23.00ч – 09,00ч./местно време/
 • Мускат-София 10,00ч -19,00ч./местно време/

Трансфер летище – хотел – летище:

 • Продължителност- около 40.минути в посока с 3/4* автобус.

Резервации:

 • Първоначална вноска: 10% лв. при подписване на договор.
 • Краен срок за пълно плащане: 21 дни преди датата на пътуване.

Полезна информация:

 • Валутен курс за Оман:1 OMR (омански реал) = 2.13 euros;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.6 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока;
 • Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
 • На определени места има знаци “Снимането забранено”, които трябва да се спазват. Жените трябва да се обличат скромно извън хотела, т.е. с дълги поли или рокли под коляното, с покрити рамене; мъжете трябва да носят дълги панталони и ризи с ръкави. Стегнати дрехи по тялото може да се носят само на територията на хотела и неговия ресторант, за да не се обиждат местните хора, въпреки че много западни туристи не спазват това. На публично място не се носят къси панталони и бански (освен на плажа). Жените трябва да покрият главата си с шал, когато посещават джамии.
 • Събирането на миди, морски охлюви, корали, морски раци и костенурски яйца е строго забранено. Не пийте вода от чешмата, избягвайте и млечни продукти, които в повечето случаи са произведени от сурово мляко. Яжте само добре сготвено месо и риба. Зеленчуците трябва да са варени/сготвени, а плодовете – обелени.
 • Българските граждани се нуждаят от виза за Оман, за която се кандидатства предварително онлайн на https://evisa.rop.gov.om/ Заплащането е на сайта, цената зависи от дните на престоя или се издава на място при пристигане. Изисква се паспорт валиден поне 6 месеца след датата на отпътуване. В него не трябва да има израелски печати.
 • Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ на стойност до 200 лв.:
 • ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 10% и доплащане 30 дни преди тръгване, при гарантирана програма.
 • ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни..
 • ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19.
 • БОНУС без аналог – при установяване на COVID-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България (това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка).
 • БОНУС без аналог – Застраховка „Отмяна на пътуване“ (включена във всеки пакет).

Условия за прекратяване на договор:

 • 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
 • При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
 • При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване

ВАЖНО:

 • Минимален брой туристи: 120
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната. За деца под 18 г., които не пътуват с двамата родители–нотариално заверена декларация от тях (оригинал и ксерокопие);
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Оман поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини;
 • Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 07.09.2020 г. до 07.09.2021 г.
 •  

Хотели в тази оферта

Hotel Ramada Encore

Дали пътувате по бизнес или със семейството и приятелите си, ще ..

цени от: 1210 BGN


Hotel Royal Tulip

Комфортна обстановка, приветлив и отзивчив персонал ,отлична лок..

цени от: 1275 BGN


Muscat Holidays

Хотелът е с добра локация в центъра на града и на пешеходно разс..

цени от: 1283 BGN


Park Inn Muscat

Добри условия за релаксираща почивка и обслужване от любезен и г..

цени от: 1312 BGN


Radisson Blu

ТОП локация в центъра на града, в близост до търговските комплек..

цени от: 1356 BGN


Hotel Hilton Garden Inn

Удостоено с награди обслужване, приветливи общодостъпни простран..

цени от: 1332 BGN


Hotel Intercontinental

Ако искате да прекарате страхотна ваканция с децата си, не се за..

цени от: 1667 BGN


Hotel City Seasons

Разположен в сърцето на дипломатическия и търговския квартал, то..

цени от: 1349 BGN

Имате въпроси? Обадете ни се?0889 299 733
5+6=?