Мерки срещу COVID-19 в Доминиканска република

От 1 юли 2020 г., страната започна постепенно отваряне за чуждестранни туристи, съгласно оповестеното преди 15 дни от Министерството на туризма смекчаване на ограниченията.
Отварянето на страната за чуждестранните туристи се извършва съгласно  строги хигиенно-санитарни протоколи.
Тези от тях, които се отнасят до летищата, предвижат пътниците задължително да носят маска и да спазват социална дистанция при пристигането си в Доминиканската република. На всички ще бъде мерена температурата. На пасажер с температура над 38º ще бъде правен бърз тест за коронавирус и ако той се окаже положителен, пътникът ще бъде изолиран в специално отделена зона на летището.
Лицата, които напускат Доминиканската република, трябва да се явявят на летището 3 часа преди полета, като пребивават през цялото време с маска. Само тези, които представят билет за полет, ще бъдат допускани до терминалите на летището.

До 03.09 се въвеждат ограничения, като 20-дневна забрана за излизане във вечерните часове, забрана за посещаване на публични плажове, задължителна употреба на предпазна  маска на публични места.
Според доминиканските власти въведеното извънредно положение няма да се отрази на туризма и няма да се затварят граници. Хотелите ще продължат да приемат гости с до 50 на сто заетост и при стриктно спазване на установените санитарни протоколи за дистанциране и дезинфекция. Заведенията, плажовете и басейните, прилежащи към хотелите, ще останат отворени за туристите, като се следи да няма струпване на хора и смесване на различни групи.

 Почивка в Доминиканска република Почивка в Доминиканска република
от 1030.00 EUR
9 дни / 8 нощувки