Кралство Испания – първата глобална империя от времето на колонизацията. Страна, изпълнена с история и богато културно наследство. Страна, разположена едновременно на Атлантическия океан и Средиземно море.

Днес Испания е втората страна в света след Италия по брой обекти включени в ЮНЕСКО като част от световното културно и природно наследство. Страната е изключително благоприятна за туризъм и почивка и предлага голям брой места, които определено си заслужава да посетите. Скалисти, тересирани брегове или широки и дълги плажове, малки китни еднопосочни улички, сгушени между ниски сгради, представляващи смесица от бароков, готически и средиземноморски стил или широки 7-лентови булеварди, заобикалящи модерните и високи сгради, някои от които с неповторима и дръзка архитектура - Испания е подходяща за всякакъв вид туризъм и почивка. Почти няма област в Испания, която да не притежава свой замък, обикновенно разположил се във висок скален участък, като спящ пазител на околността. По времете на вашата почивка в Испания големите градове могат да Ви предложат и широк избор от заведения, ресторанти и барове за забавление. Испанската кухня предлага голям избор от вкусни ястия, част от които с голямо средиземноморско влияние. Вървейки по улицата, Вие ще се потопите в една атмосфера на палмови и портокалови дръвчета, прилежно подредени по тротоарните алеи, а излезете ли извън шумотевицата на големите градове, пред погледа Ви ще се разкрият огромни портокалови масиви. Характерното за тази страна е, че всяка област си има свой собствен културен образ, с различни вариации на официалния испански език. Дори е възможно на част от пътните табели да видите изписани населените места по два начина – на каталунски (официалния испански) и местния диалект. Испанският език и до днес остава втория най-разпространен език в света.

По време на Вашата почивка в Испания Вие може да се насладите, както на изключително спойкойна обстановка за релакс и отмора, така и може да разнообразите Вашата почивка в Испания чрез посещение на шумни заведения, търговски центрове и постоянно кипящ живот, продължаващ до малките часове на нощта. Страната притежава изключително голяма крайбрежна зона, понякога с километри дълги и изключително широки пясъчни плажове, а друг път със скалисти, тересирани брегове, по чиито склонове са накацали десетки плажни къщи и имения на богати собственици. Испания е една от страните, в които винаги ще Ви остава по още нещо, което не сте видели и нещо, което да Ви изненада - още една причина да се върнете отново!
На тази страница можете да намерите оферти за почивки в Испания.