Португалия е страна покрита с изобилие от интересни места, считани за наследство от световна величина от ЮНЕСКО, които можете да посетите по време на Вашата почивка в Португалия. Разгледайте средновековното селище с множество замъци и дворци, построени в планината Синтра или се разходете по плажовете с дюни на Гинчо, посетете манастира Санта Мария де Баталя, посторен в готически стил, или посетете параклиса и базиликата във Фатимя, където Богородица се е появила на три пастирчета. Любителите на кулинарията могат да се насладят на португалската кухня, в която доминират рибата и морските дарове или да дегустират прочутия португалски портвайн. Вашата почивка в Португалия Ви дава толкова много възможности! Посетете я!

На тази страница можете да намерите оферти за почивки в Португалия.

 

Мерки срещу Мерки срещу COVID-19 в Португалия:

Изискване за отрицателен тест или ваксинация: Отрицателен PCR-тест, до 72ч преди пътуването. Деца под 2г са освободени от това изискване.

Изискване за формуляр: Да, попълване на онлайн формуляр: тук. За пътуване до островната част, моля проверете допълнителните изисквания!

Изискване за карантина: Не

Изискване при транзит: Отрицателен PCR-тест и без да се напуска зоната на летището.

Изискване при завръщане в България: Представяне на един от следните документи: сертификат за поставена ваксина, ако са минали 14 дни от втората доза; ИЛИ документ за прекарана инфекция (положителен тест) за периода от 15-тия до 180-тия ден от теста; ИЛИ отрицателен PCR-тест, до 72ч/ бърз антиген тест до 48ч преди влизане в страната.