Тайланд, Камбоджа и Виетнам 12.03.2024

Програма

1 ден 12.03.2024
Полет София – Истанбул 15:55 – 18:25 ч.

2 ден 13.03.2024 Банкок, Тайланд
Полет Истанбул – Банкок 01:55 – 15:20 ч. Трансфер до хотела.

3 ден 14.03.2024 Банкок, Тайланд
След закуска ще се отправим към едни от най-значимите забележителности в града – Легналия Буда във Ват По и Големия дворец. Храмовият комплекс съхранява най-голямата колекция от изображения на Буда в Тайланд, но най-забележителна е 46-метровата статуя на лежащия позлатен Буда, символизираща навлизането на Буда в Нирвана.
Големият дворец, разположен до бреговете на река Чао Прая, е дом на Изумрудения Буда. Създадена в Индия, статуята преминава през Шри Ланка, за да бъде спасена от унищожаване по време на война, докато не стига до Тайланд през 1779 г. Любопитно е, че Изумруденият Буда притежава три различни златни дрехи, а смяната им е церемония, извършвана от Краля на Тайланд при смяната на сезоните.
След обяд ще пътуваме по река Чао Прая и каналите (Клонгите) на Тонбури. Ще се насладим на забележителните домове и храмове по поречието, а накрая ще посетим Ват Арун. Храмът на зората е една от най-популярните дестинации в Тайланд, заради красивата архитектура и великолепната гледка към реката. Пейзажът се допълва от 76-метровата пагода, украсена с глазирани керамични плочки, отразяващи слънцето, откъдето идва и името на храмовия комплекс.
Връщане в хотела.

4 ден 15.03.2024 Банкок - Аютая
Закуска. Днес ще се запознаем с миналото на Тайланд и древната сиамска столица Аютая, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Аютая се намира на изкуствено създаден остров, с десетки храмове, датиращи от различни епохи. От тук са управлявали повече от 30 крале, а днес древният град се е превърнал в основна туристическа дестинация. Ще посетим някои от най-интересните храмове и Ват Пра Ин - летният дворец на крал Рама V, който се състои от сгради в готическа, ренесансова, китайска и тайландска архитектура. След обяда в местен ресторант ще се върнем в Банкок и ще имаме свободно време за самостоятелно разглеждане на „Градa на ангелите“, както го наричат местните жители.

5 ден 16.03.2024 Банкок - Канчанабури
Днес ще се отправим към град Канчанабури. Станал известен със значимостта си през Втората световна война с базата за построяване на железопътна линия от Тайланд до Бирма, градът е разположен сред варовикови хълмове, на живописно място при сливането на реките Куай Яй и Куай Ной. От това време са останали не една и две забележителности в района, но една от най-известните е долината Ки Ной. През нея преминава частта от железопътната линия до Бирма, наричана „Долината на смътта“, заради множеството инциденти при изграждането ѝ. Историята е вдъхновение за създаването на романа „Мостът на река Куай“, по който по-късно е заснет филм, носител на 7 награди Оскар. Ще отдадем почит във военното гробище и ще пътуваме с влак по пътя на печалната железница. Пътуването ни из историята ще завърши с разходка с лодка по река Куай и обяд в местен ресторант. Настаняване в хотелa в Канчанабури.

6 ден 17.03.2024 Банкок
Преди да се върнем в Банкок за последна вечер в Тайланд, ще посетим екзотичния плаващ пазар Дамнеон Садуак в Ратчабури. Ще можем да видим как търгуват местните от повече от 100 години – гледката на фермерите, които предлагат своята пъстра продукция от лодките си е истинска цветна атракция. Пазарът е един от най-известните в страната, а построяването на канала е по инициатива на крал Рама IV. Амбицията му била да свърже река Мае Клонг с китайските речни търговски пътища. Дължината му е 32 м. с повече от 200 разклонения, а изграждането му отнело цели 2 години.

7 ден 18.03.2024 Сием Рип, Камбоджа
След закуска ще имаме трансфер до летището за полет до Сием Рип.
Камбоджа е страна с красива природа, древна история и култура, и забележителни храмове. Въпреки че е белязана от дългогодишни, жестоки вътрешнополитически конфликти с Червените кхмери, страната успява да се възстанови и днес предлага на на своите посетители неповторимо съчетание между луксозни хотели и заведения, и древните храмове и традиционни местни пазари. Сием Рип е една от дванайсетте провинции в Камбоджа с главен административен център едноименния град. На триторията на провинцията се намира историческата област Ангкор, в която е разположена старата кхмерска столица Ангкор Том и едно от новите чудеса на света – древният религиозен комплекс Ангкор Ват.
Настаняване в хотел и свободно време за самостоятелни занимания. По желание ви предлагаме полудневна екскурзия „Вкусовете на Сием Рип“- ще може да разгледате красивата околност и оризища на Сием Рип, да се включите в живота на местните хора. Ще се разходите до малко село, минавайки през тучни оризови полета, овощни градини и зеленчукови ферми, за да получите общ поглед на ежедневието в района, включително засаждане на ориз, отглеждане на биволи, улов на риба или занаяти. Ще спрете в семейна работилница, където местните занаятчии ще ви запознаят с тънкостите ратановия занаят, традиционен поминък за хиляди семейства в селото. Ще продължите с кратка разходка до дома на местен фермер, където ще научите от семейството за истинския кхмерски начин на живот в провинцията. Заемете се с приготвянето на някои традиционни кхмерски ястия с домакина. Ще имате възможност да изпитате всяка стъпка, от избора на продукти и подправки до подреждането на типично кхмерско ястие, което ще опитате след това. Домакинът ще се радва да сподели с вас вкусните рецепти за домашно готвене, които да отнесете и у дома.

8 ден 19.03.2024 Ангкор
Днес ще опознаем изклюителния храмов комплекс Ангкор. Ta Пром, може би един от най-зрелищните храмове в комплекса, е построен е в края на 12-ти и началото на 13-ти век от кхмерския крал Джаяварман VII. Първоначално е наречен Раджавихара (“царски манастир”), а основният образ на храма е създаден по образа на майката на царя. Мистиката на храма се допълва от каменните сгради, обгърнати от внушаващите корени на дърветата, и каменните фигури на божества и медитиращи монаси. Храмът се превръща в декор на филма Tomb Raider, с което придобива световна слава.
Ще разгледаме и древния Ангкор Том, основан от крал Джаяварман VII през 12-ти век като един от най-големите кхмерски градове, останал столица до 17-ти век. Един от най-емблематичните храмове на Ангкор Том е Байон. Там посетителите се потапят в море от кули и усмихнати каменни лица. Вярва се, че лицата представляват Авалокитешвара, велико същество на просветлението и състраданието, но поразителната им прилика с цар Джаяварман VII кара много учени да смятат, че това са четирите лица на царя с четирите му усмивки: очарователна, тъжна, радостна и красива. Поставени на различна височина върху кулите, усмихнатите лица надничат от всеки ъгъл, демонстрират вездесъщото си присъствие и вдъхват страхопочитание. Ще се възползваме от шанса, за да научим повече за сложните резби на Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал.
Нашето изследване продължава още с влизането през портата на Ангкор Ват, огромен храмов комплекс, първоначално построен в началото на 12-ти век от крал Суряварман II.. За разлика от своите предшественици, които почитали бог Шива и строели храмове в негова чест, Суряварман II прекъсва тази традиция и издига храм в чест на бог Вишну. Впоследствие Ангкор Ват става средище на будизма. Ще се разходим из сложните и удивителни барелефи, които представляват стотици фини резби на Апсара, индуската митология, както и ключови събития в нейната традиция. Храмовият комплекс се разпростира на над 400 кв.км и днес е част от Археологическия парк Ангкор. Паркът съхранява останките от различни столици на Червените империи от 9-ти до 15-ти век с безбройни скулптурни украси, орнаменти и елементи, които и до днес свидетелстват за будистката култура и традиция през годините. Ангкор Ват е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. За посещение на храмовете е задължително носенето на дрехи покриващи раменете и колената. Смята се, че носенето на къси панталони и поли показва неуважение към божествата и светилищата/.
След това ще се настаним в хотела в Сием Рип.

9 ден 20.03.2024 Пном Пен
Преди да се отправим към столицата Пном Пен ни очаква разходка с лодка из езерото Тонле Сап от плаващото село Чонк Кнеас. Ще видим как живеят местните, техните училища, пазари, къщи – всичко изградено във водата.
Настаняване в хотел в Пном Пен.

10 ден 21.03.2024 Пном Пен – Хо Ши Мин, Виетнам
Наричан в миналото „Перлата на Азия“, Пном Пен е изграден на мястото, където се вливат три реки – Басак, Саб и Меконг. Легендата гласи, че монахинята Пен открила пет статуи на Буда във водите на реката и изградила храм на близкия хълм, за да ги опази. Днес хълмът е известен като Ват Ном, а историята се пази в пагода на върха му.
Ще посетим Кралския дворец – богато украсен с позлатени орнаменти и детайли от кхмерската архитектура. Следва Националният музей със забележителна колекция от експонати, представящи кхмерските изкуство и култура.

11 ден 22.03.2024 Делтата на Меконг
Река Меконг е от съществено значение за живота на местните. С дължина от над 4 хил. км., реката преминава през 6 държави и играе основна роля в икономическото и търговско състояние на региона. В долното си течение реката се разклонява и образува делта с площ 25 хил. кв. км. От Бен Тре – входа към делтата на Меконг – ще плаваме из обширните оризища и край плодови ферми. Ще можем да опитаме и местни специалитети и тропически плодове. Ще посетим местния плаващ пазар за кокосови орехи Тхом и типично селище, изградено на остров. В него ще можем да се усетим неподправената атмосфера и начин на живот на местните. След обяд от традиционната кухня и кратка почивка, ще се върнем в Хо Ши Мин.

12 ден 23.03.2024 Хо Ши Мин - Ханой
Днес ни очаква обиколка на Хо Ши Мин - оживения икономически център на южен Виетнам. Известен в миналото като Перлата на Далечния Изток, Сайгон бил важен търговски кръстопът на китайски, японски и европейски търговци. Ще видим Музея на войната, Двореца на обединението, бил резиденция на президента на Република Южен Виетнам, а преди това и на генерал-губернатора на Индокитай. Следва катедралата Нотр Дам, чиято архитектура напомня на катедралата в Париж, и Централната поща, проектирана от Густав Айфел. Обиколката ни ще завърши в цветния пазар Бен Тан, където можем да упражним уменията си за пазарене.

13 ден 24.03.2024 Ханой – залив Ха Лонг
„Където драконът се спуска в морето“ – така се превежда Ха Лонг – една от най-известните природни забележителности във Виетнам. Повече от 1600 острова с различна големина са разпръснати на площ от над 43 хил. хектара, образувайки невероятни пейзажи. За да се насладим на гледката, ще се качим на кораб от яхтеното пристанище за круиз из залива. Може да посетите местно рибарско селище с каяк или бамбукова лодка, а след това да се отпуснете на слънчевата палуба на кораба. Вечеря и нощувка на кораба.

14 ден 25.03.2024 Ха Лонг - Ханой
Круизът ни продължава покрай живописните и известни райони, като Кадилницата, Островчето на кучешкия камък, Бойния петел, плажа Сой Сим, Кокосовия остров. Ще посетим една от най-величествените пещери в залива. След като напуснем кораба, на път за хотела ни в Ханой, ще направим спирка в местно село, за да станем свидетели на бита и живота на хората в северната провинция.

15 ден 26.03.2024 Ханой - София
Преди да се отправим към летището за полет Ханой – Истанбул, ще посетим комплекса, посветен на Хо Ши Мин основателят на нацията и известен на виетнамците с галеното име „Чичо Хо“. Ще направим първата спирка в историческия мавзолей на Хо Ши Мин, внушителен паметник, построен да служи като последно му място за почивка. Обиколката ни продължава с ботаническата градина на президентския дворец и къща на чичо Хо, построена на основата на селска виетнамска кокилна къща с прост дизайн, отразяваща неговия скромен, чист и благороден начин на живот. Там се намира и пагодата с един стълб, построена през 1049 г. от дърво върху единичен каменен стълб, проектиран да наподобява лотосов цвят, символ на чистота. Продължаваме към пагодата Тран Куок, най-старата пагода в Ханой, разположена на малък остров на Западното езеро. След обяд ще направим кратко посещение на Храма на литературата, първият университет във Виетнам. Построен през 11-ти век, този зашеметяващ храм представлява рядък пример за добре запазена традиционна виетнамска архитектура и е изобразен на гърба на банкнотата от 100 000 виетнамски донга. Следва Старият квартал, известен със своите „36 улици с 36 стоки“ – улицата на ориза, улица на коприната, улица на хартията и т.н. Ще завършим разходката край езеро Хоан Кием.
Ще разполагаме със свободно време до трансфера към летището за полет Ханой - Истанбул 22:30 – 05:30 (+1) ч.

16 ден 27.03.2024
Полет Истанбул – София 14:45 – 15:05 ч.

Маршрут

Цени и дати

Дата на тръгване Човек в двойна стая Единична стая
12.03.2024 6730 лв 7990 лв

Цената включва:

 • Самолетни билети София – Истанбул – Банкок и Ханой – Истанбул – София с Турски авиолинии, с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
 • Самолетен билет Банкок – Сием Рип с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
 • Самолетен билен Пном Пен – Хо Ши Мин с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
 • Самолетен билен Хо Ши Мин - Ханой с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
 • 4 нощувки с 4 закуски в Банкок в хотел 4*,
 • 1 нощувка със закуска в Качанбури в хотел 4*,
 • 2 нощувки с 2 закуски в Сием Рип в хотел 4*,
 • 1 нощувка със закуска в Пном Пен в хотел 4*,
 • 2 нощувки с 2 закуски в Хо Ши Мин в хотел 4*,
 • 2 нощувки с 2 закуски в Ханой в хотел 4*,
 • 1 нощувка със закуска на кораб в Ха Лонг бей в хотел 4*,
 • 6 обяда и 1 вечеря на кораба
 • Круиз в делтата на река Меконг;
 • Круиз по залива Ха Лонг;
 • Разходка с лодка по езерото Тонле Сап
 • Входните такси на посещаваните обекти по програмата
 • Всички трансфери по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
 • Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва:

 • Напитки по време на храненията;
 • Допълнителна екскурзия „Вкусовете на Сием Рип“ – 35 щ.долара.
 • Виза за Тайланд – 2000 THB – получава се и се заплаща в брой на място
 • Виза за Виетнам – 25 щ. долара – получава се и се заплаща на място
 • Такса за обработка на документите за виза за Виетнам – 30 лв.
 • Виза за Камбоджа – 30 щ. долара – получава се и се заплаща на място
 • Горивна такса
 • Сервизно обслужване – 50 щ. долара на човек, заплаща се от България
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 40 лв.
 • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 120 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчително

Полезна информация

Условия:

 

 • Цената на екскурзията е валидна при 12 платили.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
 • Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
 • Възможна е промяна в полетното разписание.
 • За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане.
 • За издаването на туристически визи за Виетнам и Камбоджа са необходими по 1 бр. снимки с размер 4х6 см.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 003700100004158
 • Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.
 • Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.

Горивни такси :

Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета или круиза, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:

 • При резервация се плаща 2000 лв..
 • Пълно плащане 45 дни преди датата на пътуването.

Хотели в тази оферта

 • Банкок – Mandarin By Centre Point 4*или подобен
 • Качанбури – Felix River Kwai 4* или подобен
 • Ханой - The Q Hotel 4* или подобен;
 • Ха Лонг - La Casta Cruise 4* или подобен
 • Сием Рип - Tara Angkor Hotel 4* или подобен
 • Пном Пен - Duong Chan Hotel 4*или подобен
 • Хо Ши Мин - Northern Charm Hotel 4* или подобенИмате въпроси? Обадете ни се?0889 299 733
3+6=?