Изберете АЛБЕНА за Вашата лятна морска почивка!
Бъдете от първите, които резервират и така Вие ще имате избор от настаняване във всички хотели в Албена и повече варианти за дати на вашата почивка.
И тази година настаняваният във всички хотели ще предлагат и безплатен чадър и 2 шезлонга на плажа!

Най-доброто Аквапарк изживяване – Аквамания в ТОП 10 на водните паркове в Европа за 2019 година!!!

За безопасна почивка в Албена
Безопасността  и  комфортът  на  гостите  и  служителите  на ваканционно селище Албена винаги са били основен приоритет, вече повече от 50 години. Вие ни се доверявате като наши гости, посещавайки ни сезон след сезон, а ние сме длъжни да оправдаем вашите очаквания за една прекрасна и безопасна почивка.

В името на това, вие да се чувствате защитени, ние предприехме план  за дезинфекционни  мероприятия  на  територията  на ваканционно  селище Албена  във  връзка  с  недопускане разпространението на COVID-19. Следейки  и  спазвайки  стриктно  разпоредбите  на  здравните власти  и  правителството,  всяка  една  от  долу  посочените процедури,  както  и  мерки  към  нея,  ще  бъдат  своевременно адаптирани. След анализ, проведен от главния санитарен инспектор на комплекса и съобразно всички указания на здравните инспекции у нас  сме  обособили  точките,  които  се  приемат  за  критични, определени на база човекопотока, като към тях спадат и най-често докосваните повърхности.

Хотелите и дезинфекцията в тях:
 При влизане на гостите в избрания от тях хотел, повторно ще  бъде  измерена  телесната  им  температура,  след  което  ще трябва да дезинфекцират ръцете си с дезинфектант от специално поставените за целта диспенсъри. Ако при тази втора проверка на температурата се установи лице с такава над 37°С, здравните власти ще бъдат сигнализирани, а гостът ще трябва да изчакав помещение, определено от управата за изолатор до моментът на пристигане на медицинските лица. 
 Всички  служители  на  хотела  също  ще  бъдат  оборудвани  с предпазни средства. На рецепциите на хотелите няма да се допускат струпвания, като  гостите  ще  изчакват  реда  си във  фоайето на  разстояние едни от други и ще правят своята регистрация един по един. След  всяка  регистрация,  работните  повърхности  ще  бъдат дезинфекцирани. При  дезинфекцията  в  хотелските  стаи, основен  акцент  ще бъдат санитарните възли и всички предмети и повърхности, които са  често  докосвани – дистанционни,  ключове  за  осветление, дръжки, копчетаи др. Мръсното бельо и хавлии задължително ще бъдат изнасяни в коша за  мръсно  бельо  на  камериерските  колички,  като в  никакъв случай гостите не трябва да гипоставят на пода.

Ресторантите и правилата за дезинфекции в тях:
При  влизане  на гостите  в  ресторантите,  отново  ще  бъдат приканвани да дезинфекцират ръцете си на специално поставените за целта на входа на всеки ресторант диспенсър с дезинфектант. Персоналът  ще  следи  да  няма  струпвания  и  гостите  ще  бъдат настанявани  на нужното  разстояние  едни  от  други.  Всички служители ще бъдат оборудвани с предпазни средства. След всяко хранене търговската зала на ресторанта ще се дезинфекцира - под, плотове  на  масите,  ръкохватки  на столовете. Ще  се дезинфекцират повърхностите на бюфета и други помощни модули за предлагане на храни и напитки както и работния плот на бара в  ресторанта. Дезинфекция  в  същия  порядък ще се  прави  на всички автомати за напитки като се набляга на бутоните.

Шатъл-бус и тяхната дезинфекция:
Вътрешно-транспортните  средства  ще  се  дезинфекцират  с дезинфектант чрез опръскване с пръскачки. Дезинфекцията ще се прави няколко пъти през деня и накрая на работната смяна, като ще  се  извършва  от  шофьорите  на  бусчетата,  които  ще  бъдат оборудвани с предпазни средства.

Пътните комуникации и дезинфекцията им:
Пътните комуникации ще се измиват идезинфекцират ежедневно. Едновременно с това ще се дезинфекцират и пейките по алеите. След събиране на отпадъците от алеите и плажа кошчетата също ще се дезинфекцират чрез опръскване с дезинфектант.

Други действия по безопасност в курортния комплекс
През месец април-май ще се извърши двукратна дезакаризация на тревните  площи  в  курортния  комплекс, стадионите във ваканционно  селище Албена  и  с.Оброчище  и на  плажна  ивица Албена и плаж Батовски. Ще се извърши иларвицидна обработка срещу комари.

Препоръки към гостите на Албена:
Не на последно място не трябва да забравяме, че опазването на здравето  е  споделена  отговорност!  Именно  поради  това  се обръщаме  към  всички  вас  в  името  на  общата безопасност  със следните препоръки:
 Всеки един от вас като гост на Албена да спазва правилата за лична дезинфекция.
Да се поддържа дистанция. Да  се  запознаете  с  информационните  табла  с  правила  за безопасност, които са поставени във фоайето на избрания от вас хотел.След използване на еднократни опаковки и консумативи, същите трябва да се изхвърлят на местата за отпадъци, веднага след използването им;
Не на последно място при главоболие, суха кашлица, температура над 37°С и отпадналост задължително трябва да се обърнете към рецепцията на хотела, като се обадите, без да напускате стаята си. Ние  правим  всичко  възможно  в  името  на  това  да  осигурим безопасна среда за вашата почивка, за да може да се насладите на  престоя  си  в  Албена.Маритим Парадайз Блу

Първа линия в Албена. Хотел Парадайз Блу е чст от световната вер..

цени от: 100 BGN


Ралица Супериор

Хотелът се намира на около 900м от плажа, близо до аквапарк Акваман..

цени от: 65 BGN


Оазис

Хотел Оазис 3* е заобиколен от тучни зелени паркове и градини и ..

цени от: 71 BGN


Лагуна Гардън

Лагуна Гардън 4* е носител на сертификат за устойчиво развитие Trav..

цени от: 65 BGN


Калиакра

На първа линия Албена!..

цени от: 81 BGN


Калиакра Маре

На първа линия в Албена, бившия хотел Добротица, реновиран през ..

цени от: 65 BGN


Арабела Бийч

Хотел Арабела Бийч се намира на плажа в Албена, на 5 мин. пеша о..

цени от: 85 BGN


Малибу

Разположен в близост до плажа и модерен тенис център.

..

цени от: 65 BGN


Сенди Бийч

Сенди Бийч, бившият хотел Орлов, се намира на плажа, близо до най-п..

цени от: 64 BGN


Гергана

Уникална локация - на самия плаж, където морето среща природен р..

цени от: 69 BGN


Славуна

Първа линия на Албена, до хотел Гергана!

..

цени от: 65 BGN


Лагуна Бийч

Разположен на плажа и на 5 минути пеш от главната търговска улица н..

цени от: 69 BGN


Лагуна Маре

Разположен в сърцето на Албена, в близост до плажа, красива розо..

цени от: 64 BGN


Мура

Уникална локация – на самия плаж, където морето среща природен р..

цени от: 61 BGN


Боряна

Приветливият екип на хотел Боряна ви очаква на самия морски бряг..

цени от: 60 BGN


Нона

Хотел Нона е на първа линия на пясъчния плаж в Албена, до хотел ..

цени от: 58 BGN


Елица

Хотел Елица се намира на първа линия в к.к. Албена.

..

цени от: 58 BGN


Примасол Ралица Акваклуб

Най-доброто Аквапарк изживяване – Аквамания в ТОП 10 на водните ..

цени от: 73 BGN


Орхидея

Разположен в красивата и спокойна паркова зона, на около 900м от пл..

цени от: 58 BGN


Магнолия

Разположен в красивата и спокойна паркова зона на Албена. Уникален ..

цени от: 58 BGN


Ком

Комплекс Ком е разположен на около 950 м от плажната ивица, на т..

цени от: 55 BGN


Компас

Разположен в красивата и спокойна паркова зона, на около 700м от..

цени от: 57 BGN


Панорама

Хотел Панорама е разположен на 750 метра от плажната ивица в кра..

цени от: 56 BGN


Алтея

Разположен в парковата част на Албенa, 800 м от плажа, в близост..

цени от: 45 BGN


Вита Парк

Хотел Вита Парк е разположен сред богата зеленина в красивата па..

цени от: 68 BGN