Там където нежният бриз на средиземно море се среща с пустинята на Тунис, ще откриете красивият рай, наречен Джерба. Известен със своите кристални плажове и девствена природа.
Сцена предпочитана от много филмови директори. Сцени от филма Междузвездни войни са заснети именно там.
Намиращ се в залив, единственият начин да достигнете до там е с ферибот.

Тунис е страна, богата на места и туристически атракции, които можете да посетите - от красивите плажове по средиземноморието до пясъчните хребети на Сахара. По време на вашата почивка в Тунис имате възможност да яздите камила, да се наслаждавате на слънчевита лъчи на плажа, да отидете на сафари с джип в Сахара или просто да се насладите на топлото време.

Мерки срещу COVID-19 в Тунис

При отпътуване към дестинацията се изисква отрицателен PCR тест, направен между 120 и 72 часа преди пътуването. Алтернативно, но не препоръчително, бърз тест може да се направи след кацане на летище Енфида, като текущо обявената цена за услугата е 65 евро на тест. При отрицателен резултат пътуването продъжава според обявената програма. При положителен тест – туристите се поставят под карантина в определени, в курорта им, хотели до напускане на Тунис.

При завръщане в България не се прилага поставяне под карантина или тестване с PCR тест (Заповед №РД-01-405/15.07.2020 г. на Министерство на Здравеопазването на РБ)

В случаите на двоен престой, т.е почивка с по-голям престой от 7 дни се изисква тестване в Тунис, между 5-ти и 7-ми ден на престоя, отново с цена към текущия момент от 65 евро на тест. При отрицателен тест се разрешава удължаване на престоя. При положителен тест на клиентите се отказва престой и биват връщани в България.

Основни мерки:

    Носенето на маски е задължително от туристи и обслужващ персонал по всяко едно време. Навсякъде ще има диспенсъри с дезинфектант.

    Задължително е да се спазва социална дистанция (повече от 1 метър) между туристи и обслужващ персонал по всяко едно време.

    Екскурзоводите трябва да имат на разположение мобилен аудиофон по време на екскурзиите, за да могат туристите да спазват дистанция от минимум 1 метър.

    Постоянно проветряване на транспортните средства – преди и след всяко извозване.

    Ограничава се бройката на местата в съоръженията за трансфери до 50 %. По време на трансферите, пасажерите трябва да спазват дистанция. За целта ще бъдат настанени през една седалка, диагонално. Тази мярка прави изключения за семейства, като трябва да се подпише декларация от главата на семейството.

При хотелите:

    Повишени мерки за дезинфекция на всички хотелски части.

    Настаняването в хотелите не трябва да надвишава 50 % от капацитета на легловата база.

    Мероприятия, празненства и активности на закрито не са позволени.

    Трябва да има преразпределение на персонала, които задължително носи ръкавици и маски/визьори.

При ресторантите:

    Масите ще бъдат пренаредени с цел, спазване на социалната дистанция.

    Раздават се дезинфектанти на клиентите.

    Дезинфекция на столовете и масите преди и след консумация.